Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 21 februari 2023

gepost 1 year ago, op dinsdag, 21 februari 2023 door Crew

Bij een verkeersongeval langs de Ring in Ruiselede is maandagavond een 41-jarige motorrijder uit Aalter zwaargewond geraakt. Rond 20.30 uur reed de man met zijn moto van Tielt in de richting van Aalter. Even voorbij de Eekhoutstraat liep een inhaalmanoeuvre verkeerd af.

—----------------------------------------

Het heeft even geduurd, maar de afbraak van de kerktoren op het Oostveld is nu volop aan de gang. Nog tot en met woensdag blijft de Oostveldstraat in Eeklo afgesloten, om de afbraakwerken van de kerktoren veilig te laten verlopen. De kerktoren moet om veiligheidsredenen afgebroken worden, omdat hij onstabiel is.

—--------------------------------------

De stad Eeklo gaat de site de Melkerij aanpakken. Van de betonnen parking wordt een groene ontmoetingsplek gemaakt. De Melkerij is het plein aan de Stassano, tussen de Raamstraat en Kerkstraat in Eeklo. Voor de omvorming van de Melkerij tot ontmoetingsplek en groene verbinding krijgt de stad een subsidie van 50.000 euro.

—------------------------------------------

Steeds meer Aalterse dorpen pakken op zondag 2 april uit met hun feestprogramma, voor de doortocht van de Ronde van Vlaanderen. De renners passeren Aalter-Brug op de N44, maar ook daar wordt een feestje gebouwd. Het feest gaat door op de parking van de groentenzaak Debrabandere, op de hoek van de N44 en de Sint-Godelievestraat.

—-----------------------------------

De nieuwe assistentiewoningen aan het rusthuis van Sint-Laureins geraken stilaan vol. Er is nog één vrij. De assistentiewoningen bieden aan 65-plussers een aangepaste en veilige thuisomgeving waar ze zelfstandig kunnen wonen.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws