Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 22 februari 2023

gepost 1 year ago, op dinsdag, 21 februari 2023 door Crew

Het plan om de Melkerij in Eeklo om te vormen tot een groene ontmoetingsplaats, doet stof opwaaien. Eeklo krijgt 50.000 euro om van de betonnen grijze vlakte van de Melkerij een groene ontmoetingsruimte te maken. Op sociale media vreest iedereen dat de parkeerplaatsen daar verloren zullen gaan. “Het is niet de bedoeling om daar parkeerplaatsen te schrappen”, stelt schepen Filip Smet (CD&V) gerust.

—------------------------------

De Rederijkerskamer Knesselare speelt opnieuw toneel. Voor het eerst op een nieuwe locatie. Deze keer niet in de parochiezaal van Knesselare, maar wel in het auditorium van het gemeentehuis van Aalter. Later wordt het nieuwe multicultureel centrum van Knesselare hun uitvalsbasis. Meer info via www.rederijkersknesselare.be.

—-----------------------------------------

Het feestjaar voor de vijftigste verjaardag van provinciaal domein Het Leen, op de grens van Eeklo en Lievegem, is goed gestart. De stripfamilie De Kiekeboes heeft ondertussen haar intrek genomen in het bos. Goed voor een wandelzoektocht voor het hele gezin. Je kan er meteen ook de kunsthappening van Marijke Meersman meepikken.

—----------------------------------------

Nog de hele krokusvakantie kan je schaatsen op de ijspiste van Maldegem.Tijdens de krokusvakantie is de ijspiste van Maldegem elke dag open van 10 tot 22 uur. Zondag 26 februari wordt een feestelijke slotdag.

—--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws