Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 23 februari 2023

gepost 1 year ago, op donderdag, 23 februari 2023 door Crew

Eén van de spilfiguren in het dossier van de kasteelmoord mag de gevangenis verlaten. De strafuitvoeringsrechtbank besliste de 71 jarige Pierre Serry een enkelband toe te kennen. De beroepscrimineel uit Aalter kreeg indertijd 19 jaar cel voor zijn rol bij de moord op kasteelheer Stijn Saelens (34) in Wingene. Eerder kwam ook al opdrachtgever André Gyselbrecht (72) vrij.

—-----------------------------------

Aan de straatkant van Autohandel Wouter in de Leon Bekaertlaan 7a op het industriepark in Aalter, staat nu een snellaadpaal, waar twee elektrische auto’s kunnen laden. Je kan hier tot 300 kWh per uur opladen, en dat gaat dus snel.

—-----------------------------------

De restafvalzak in de gemeenten in het Meetjesland is in een jaar tijd een pak lichter geworden. Inwoners van de IVM-regio zamelen 11,38 kilogram minder restafval in per jaar. “Daarmee komen we voor het eerst onder de wettelijk opgelegde doelstelling van 135 kilogram restafval per inwoner”, zegt voorzitter Patrick Hoste.

—--------------------------

De sportraad van Eeklo heeft de sportkampioenen van de stad gehuldigd. De Lifetime Achievement Award voor de hele carrière gaat naar Philibert Blancke en Dirk Bogaert. De Masters Trophy voor een uitzonderlijke prestatie bij de masters is voor Lizzy Immesoete. —------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws