Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 8 december 2021

gepost 2 years ago, op dinsdag, 7 december 2021 door Crew

Gouverneur Carl Decaluwé is redelijk ontstemd over het hoge aantal inbreuken dat werd vastgesteld tijdens het West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer. 41 bestuurders speelden hun rijbewijs kwijt. Maar vooral het feit dat het aantal betrapten in alle categorieën stijgt, zit de gouverneur hoog. Ruim 200 politiemensen, ook van de scheepvaart- en de wegpolitie, namen aan de controles deel.

---------------------------------

De zware regen heeft zijn sporen nagelaten in het verkeer in Brugge. Door het weer zijn er namelijk meerdere ongelukken gebeurd. Een eerste botsing vond plaats op de Brugse ring, tussen de Dampoort en Kruispoort. Een tweede ongeval gebeurde kort nadien op het kruispunt van de Dirk Martensstraat en Waggelwaterstraat in Sint-Andries.

—-------------------------------------

Aalter behoort bij de koplopers voor het zetten van de boosterprik. Al meer dan dertig procent van de Aalternaren kon die gaan halen. Nog voor de kerstvakantie bereikt Aalter de kaap van vijftig procent. Om besmetting en ziekenhuisopnames te vermijden, is het belangrijk dat iedereen die reeds gevaccineerd werd, ook de boosterprik ontvangt.

—-------------------------------------

Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo verhuist begin januari tijdelijk naar een pop-uptheater in een loods aan de Nijverheidskaai. De langverwachte verbouwingen aan het cultuurcentrum gaan eindelijk van start en daardoor moeten de voorstellingen tijdelijk verhuizen.

—----------------------------

26.000 Oost-Vlamingen tekenden in op een groepsaankoop bij de Vlaamse Energieleverancier. Nu die failliet is, zoekt de provincie naar een oplossing. De provincie raadt klanten aan om voorschotfacturen niet meer te betalen en hun domiciliëring onmiddellijk stop te zetten.

----------------------------------

In de Boudewijnlaan in Oostkamp is ingebroken in een woning. De dader die stal er enkele juwelen en gooide daarvoor een raam op de benedenverdieping van de woning stuk met een voorwerp. De politie Het Houtsche ging ter plaatse de nodige vaststellingen doen en is een onderzoek gestart. Van de inbreker is voorlopig geen spoor.

—------------------------------------

De definitieve beslissing moet nog vallen, maar het ziet ernaar uit dat er géén Brugge Feest komt van oud naar nieuw. Onder de huidige coronamaatregelen valt zo'n feest niet te organiseren", zegt Brugs burgemeester Dirk De fauw. Bij het organiserende Comité voor Initiatief zien ze het met lede ogen aan.

—------------------------------

Tot en met 17 december worden er onderhoudswerken uitgevoerd aan de spooroverweg ter hoogte van de Oude Gentweg in Eeklo. Daarom is is er geen verkeer van auto’s, fietsers of voetgangers mogelijk. Er wordt een omleiding voorzien.

------------------------------

De toren van de Sint-Adrianuskerk in Adegem (Maldegem) heeft weer een kerkhaan. Bij een storm in het najaar van 2019 plooide de staart van de haan om, en moest de kerkhaan gerestaureerd worden. Dinsdag werd de haan weer op de toren gezet.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws