Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 9 december 2021

gepost 2 years ago, op donderdag, 9 december 2021 door Crew

Vier transmigranten zijn in de Brugse rechtbank veroordeeld voor het binnendringen van de haven in Zeebrugge. De vier beklaagden uit Algerije, Palestina en Marokko werden in september en oktober betrapt in het Zeebrugse havengebied.

-------------------------------

De stad Eeklo verkoopt een woning in de Euerardstraat. Dat gebeurt via het Biddit-platform en kan vanaf 134.000 euro. De halfopen woning op 103 vierkante meter is ideaal als renovatieproject. Alle info over het pand via notaris Boone en De Jaeger.

---------------------------------

Kaprijke schrapt de befaamde nieuwjaarsreceptie op 1 januari. De coronacijfers laten het voor het tweede jaar op rij niet toe. De nieuwjaarsreceptie van Kaprijke is de oudste en meest bekende van het Meetjesland. Mogelijk wordt er in een alternatief voorzien iets later in het jaar, en wanneer de maatregelen dit opnieuw ten volle toelaten.

-----------------------------

Het stadsbestuur van Damme heeft een officiële aanvraag ingediend om het internationaal keurmerk Cittaslow of Slow City te mogen dragen. Het verkrijgen van het label is een beleidsdoelstelling van de stad. Met de vraag zet Damme het toetredingsproject in beweging. De stad Damme hoopt die procedure half 2022 af te ronden.

-------------------------------

Aalter gaat de voetbalsite in Bellem ombouwen tot sport- en speelpark. Er komen nieuwe kleedkamers en een kunstgrasveld voor voetbalclub SK Bellem, en ook nieuwe jeugdlokalen voor Chiro Kierewiet. Een investering van vier miljoen euro in sport, jeugd en vrijetijdsbeleving. -------------

Voor het eerst in een millennium keert een absoluut topstuk uit de geschiedenis van Brugge terug naar de stad waar het thuishoort. Het gaat om de zegelstempel van graaf Boudewijn IV, een kleinood van amper een paar centimeter groot dat zich in Denemarken bevond. Dit en nog meer archeologische vondsten vind je van 9 december tot 27 oktober 2023 in het Gruuthusemuseum in Brugge.

--------------------------

De stad Eeklo gaat op zoek naar een uitbater voor de tijdelijke theaterbar, in het pop-uptheater dat in de Nijverheidskaai ingericht wordt. De verhuis komt door de geplande verbouwingswerken aan het cultuurcentrum in de Pastoor De Nevestraat.

--------------------------------------

De Coca-Cola kersttruck toert heel de maand december doorheen ons land om het magische kerstgevoel te verspreiden. Op 9 en 21 december zijn ook Blankenberge en Brugge aan de beurt. Sinds zijn entree op de Belgische wegen in 2003, zorgt de komst van de iconische Coca-Cola truck voor een beetje vreugde, magie en licht in de straten.

----------------------------------

Het verkeer in de Koning Albertstraat in Eeklo wordt een kleine twee weken verstoord, door een nodig herstel aan de riolering. Het einde van de werken wordt voorzien rond 24 december, natuurlijk afhankelijk van eventuele winterse weersomstandigheden. Er wordt al die tijd eenrichtingsverkeer voorzien in de Koning Albertstraat in Eeklo.

----------------------------------

Jan Schelstraete (56) is dit seizoen een van de kandidaten van het programma ‘1 jaar gratis’ op Eén. De Maldegemnaar is postbode en probeert nu elke donderdagavond op televisie een netto jaarloon te winnen.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws