Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 10 december 2021

gepost 2 years ago, op vrijdag, 10 december 2021 door Crew

Tijdens een STROP-actie van de Gentse politie eind juni is een 42-jarige man uit Aalter betrapt met maar liefst 150 XTC-pillen op zak. Tijdens zijn arrestatie was de man in het gezelschap van zijn twee kinderen van 14 en 15 jaar oud. De man riskeert een celstraf van 20 maanden. Zijn broer, die mee dealde, hangt zelfs een celstraf van 3 jaar boven het hoofd.

—-----------------------------------

Een rij bomen in de Weibroekdreef in Aalter is gerooid omdat ze enkele weken per jaar stinken. Het gaat om Ginkgo Biloba’s of Japanse notenboom. Daar bestaan mannelijke en vrouwelijke exemplaren van, en het zijn de vrouwtjesbomen die een paar weken per jaar niet te harden zijn voor je neus. De buurt in de Weibroekdreef in Aalter is verdeeld over het rooien van de bomen.

—----------------------------------

Eeklo wil werk maken van meer vrouwelijke straatnamen. De stad heeft er vandaag maar negen, en dat is te weinig. Om in de toekomst vrouwenstraatnamen meer aanwezig in het straatbeeld te brengen, lanceren we een oproep aan de inwoners om hun favoriete suggesties van vrouwenstraatnamen in te dienen”, De oproep komt er van Eekloos schepen van Cultuur Danny Plaetinck.

—------------------------------------

Het Brugse restaurant Odette heeft er een nieuwe attractie bij. Sinds kort word je er namelijk verwelkomd en bediend door een robot. “De robot vervangt geen personeel, maar is net een hulpmiddel. En onze klanten vinden ‘Odetje’ geweldig”, zeggen de uitbaters. Restaurant Odette in Brugge wil zelfs een tweede robot aanschaffen.

—-------------------------

Een 21-jarige Tunesiër riskeert zeven maanden cel omdat hij drugs probeerde binnen te smokkelen in De Refuge in Brugge. De man werd aan de ingang van het opvangcentrum voor illegalen betrapt met een shampoofles vol hasj. De gebruikte modus operandi komt overigens wel meer voor in De Refuge. De Tunesiër riskeert zeven maanden cel.

-----------------------------

De sloop is gestart van drie leegstaande winkelpanden in de Stationsstraat in Aalter. Mevaco plant er een nieuwbouwproject in de plaats. Het gaat om een vroegere fotowinkel en een vroegere juwelenzaak. Tussenin zit nog een derde pand dat vroeger een kledingzaak was. Die drie panden in De Stationstraat in Aalter staan al jaren leeg. De ijzeren rolgordijnen zorgen al even lang voor een verloederd straatbeeld. En dat verdwijnt nu.

—--------------------------------------

De Markt van Eeklo ziet er iets minder leeg uit. In de etalage van het leegstaand winkelpand Markt 35 staan nu alle prijzen van de kerstactie van de stad. De Stad Eeklo heeft van 55 handelaars alles samen voor 11.000 euro aan prijzen gekregen, die te winnen zijn. De kerstactie ‘Win de vitrine’ loopt vanaf nu tot en met 9 januari. Meer info op www.eeklo.be/kerstactie.

—-------------------------------

Het Dialectgenootschap Zuidwest-Meetjesland is klaar met het Dialectregister. Eind december ligt het boek in de winkel. Er bestaat al een Dialectwoordenboek voor de streek van Aalter, Knesselare en omgeving. Daarin worden dialectwoorden uitgelegd. Alles samen werden 8.500 woorden uit het Nederlands vertaald naar het dialect.

--------------------------------

In de week van maandag 13 december worden werken uitgevoerd in de Peperstraat in Eeklo. Er is hinder voor het verkeer. Er moeten nieuwe huisaansluitingen op de riolering gebeuren. Het einde van de werken wordt voorzien rond 17 december. De Peperstraat in Eeklo wordt deels afgesloten voor het verkeer.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws