Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 7 december 2021

gepost 2 years ago, op dinsdag, 7 december 2021 door Crew

Voor een Covid-test kan je vanaf nu ook terecht op de AZ Zeno Campus Maldegem, aan de rotonde van de oude rijkswachtkazerne. Het testcentrum werkt enkel op afspraak. Via www.azzeno.be kan je zelf een afspraak inplannen.

--------------------------------

De Orange-shop langs de Maalse Steenweg in Sint-Kruis Brugge heeft zondagnacht inbrekers over de vloer gekregen. Ze forceerden een raam aan de zijkant van de winkel en konden zo in de zaak raken. Volgens de eerste vaststellingen van de politie gebeurde de inbraak rond 3 uur. Eenmaal binnen werd de winkel doorzocht, waarna de kassa en enkele computeraccessoires gestolen werden.

-----------------------------

Het is over en uit voor de kerstmarkt op 't Zand, waar maandag niemand nog de kraampjes in de zwarte containers opende. Voor handelaarskring Pluzand is dat een immense ontgoocheling, want ze vragen al drie jaar om een eigen kerstmarkt. De stad Brugge zegt dat het slechte weer en de opgelegde coronamaatregelen ervoor zorgden dat maar weinig bezoekers de weg naar de nieuwe kerstmarkt op ’t Zand vonden. ---------------------------------

In vierde provinciale A is de wedstrijd tussen V.K. Knesselare en FC Anatolia Gent van afgelopen zondag in mineur geëindigd. Na een spannende wedstrijd trok de scheidsrechter een derde rode kaart voor de bezoekende ploeg. Die konden zich, net als enkele supporters, niet vinden in die beslissing. Ze maakten zich kwaad tegenover de scheidsrechter en stapten van het veld. De thuisploeg verwittigde hierop de politie van Aalter.

----------------------------

Maldegem richt opnieuw enkele ‘silent places’ in. Dat zijn rustige studeerplekken voor hogeschool- en universiteitsstudenten. Als student ben je welkom in het auditorium van de bibliotheek van Maldegem, om je in alle rust voor te bereiden op de komende examenperiode. Alle afspraken en maatregelen vind je op www.maldegem.be/silent-places.

-------------------------------


21 hooligans van Club Brugge en het bevriende ADO Den Haag staan in de Brugse rechtbank terecht voor zware rellen die vier jaar geleden gebeurden na de match van blauw-zwart tegen Antwerp. Bij de ongeregeldheden raakten liefst twaalf agenten gewond. Zeven van hen zaten een tijdlang thuis.

------------------------

Machinebouwer CNH Industrial in Zedelgem heeft afgelopen weekend opnieuw dieven over de vloer gekregen. Net als bijna drie jaar geleden werden weer boordcomputers van landbouwmachines gestolen. De nieuwe diefstal werd maandagmorgen even voor 10.30 uur vastgesteld. ----------------------------------

Tennisclub ’t Lobbeke in Maldegem heeft twee nieuwe padelterreinen geopend. De leden kunnen nu op vier terreinen hun hobby uitoefenen. Vier jaar geleden was ’t Lobbeke een van de eerste clubs in het Meetjesland die padel mee op de kaart zette. Ondertussen wil zowat iedereen tegen het balletje staan, en waren de twee terreinen in de Vakebuurtstraat in Maldegem altijd bezet.

------------------------------

In de basisschool Kruipuit in Maldegem organiseert het oudercomité op zaterdag 11 december voor de eerste keer een kerstmarkt. Op de eerste kerstmarkt zullen ongeveer 20 standjes staan. De kerstmarkt wordt coronaproof georganiseerd. Aan de ingang wordt de coronapas gecontroleerd en mondmaskers zijn ook verplicht.

-------------------------------

Nog tot donderdag 23 december wordt ter hoogte van de Moerhuizestraat 54 in Maldegem een rioolaansluiting aangelegd. Na de werken moet het beton nog een aantal dagen uitharden, en blijft de rijstrook daar afgesloten. Het verkeer kan alternerend doorrijden over één rijstrook. Er kan wat verkeershinder zijn.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws