Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 6 december 2021

gepost 2 years ago, op maandag, 6 december 2021 door Crew

Het gemeentebestuur van Aalter wil het gemeentehuis in de Europalaan grondig verbouwen. Het gebouw is meer dan 25 jaar oud. Het gemeentehuis van Aalter wordt in de volksmond nog altijd het Cremlin genoemd. Maar hoe groot en imposant het voor velen ook lijkt: het is dringend aan modernisering en aan een verbouwing toe.

---------------------------------

Schepen Rudy Desmet (N-VA) stopt met politiek in Maldegem en stelt zijn schepenambt ter beschikking. Hij is ontgoocheld in de politiek. Hij stond al een tijdje op non-actief en trekt er nu na twaalf jaar definitief en zelf de stekker uit. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezing kleurden meer dan duizend kiezers het bolletje naast zijn naam. Wie Rudy Desmet zal opvolgen in het schepencollege wordt later bekend gemaakt.

----------------------------------

De ‘warmste rommelmarkt’ die de oud-scouts van Eeklo half november georganiseerd heeft, heeft ruim 9 duizend euro opgebracht voor Kom op tegen kanker. De ‘warmste rommelmarkt’ werd die dag gecombineerd met de ‘warmste bar’. De organisatie bedankt alle kraamhouders en sfeermakers op het event.

-------------------------------

De werkmannen van de gemeente Aalter starten op maandag 6 december met het wegnemen van verwelkte bloemen op de begraafplaatsen. “Met Allerheiligen en Allerzielen worden traditiegetrouw heel wat bloemen op de begraafplaatsen geplaatst en na een maand zijn de meeste uitgebloeid en verwelkt.

-----------------------------

Er wordt een nieuw verbod op stilstaan en parkeren ingevoerd in een deel van de Weibroekdreef in Aalter. Het gaat om het deel tussen de Stationsstraat en de Molenstraat, aan de kant van de even huisnummers. “De Weibroekdreef is door de nabijheid van basisschool De Beuk een straat die elke dag door heel wat schoolgaande kinderen gebruikt wordt.

--------------------------------

De Zusters van Liefde Maria ten Doorn in Eeklo verlaten hun klooster en verhuizen naar Melle. Toch vertrekken nog niet alle zusters uit de stad. De vier Zusters van Liefde van de kleine communauteit Bethanië in de Zuidmoerstraat, naast de kapel, blijven wel nog in Eeklo wonen. De jongste van de vertrekkende zusters is Zuster Amanda, en is er 81. De oudste, Zuster Marie-Raymonde, heeft net haar 95ste verjaardag mogen vieren.

-----------------------------------

De gemeente Aalter wil de begraafplaats Ursel uitbreiden, en koopt een stuk grond om dat te kunnen doen. De huidige begraafplaats mist ook enkele essentiële zaken, zoals een afgebakende zone en een toegankelijke strooiweide. Daarom gaat de gemeente Aalter het perceel grond kopen, op de hoek van de Schaperstraat met de Pamels Kerkweg.

----------------------------------

Eeklo heeft nog even gewacht nog op Sinterklaas, maar steekt op deze maandag 6 december om 17 uur officieel de kerstverlichting aan in de stad. Nieuw dit jaar zijn de kerstlichtjes in de grote spar in het Remi Van Brabantpark, tussen de Kunstacademie en het Jan Frans Willemsplein. Stad Eeklo kiest voor duurzaamheid en huurt geen kerstverlichting. Alle kerstverlichting op het openbaar domein is eigendom van de stad.

----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws