Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 6 september 2023

gepost 8 months ago, op woensdag, 6 september 2023 door Crew

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 september zal het Agentschap Wegen en Verkeer de brug van de Kloosterstraat over de E40 in Drongen afbreken. Om deze werken te kunnen uitvoeren wordt de snelweg in beide richtingen afgesloten.

—-------------------------------------

Er komt geen Martine Tanghestraat in Aalter. Het voorstel van Groen werd maandagavond op de gemeenteraad weggestemd. Martine Tanghe werd geboren in Bellem, en bracht daar enkele jaren van haar jeugd door. Ze overleed in juli van dit jaar en werd amper 67.

—-------------------------------------------

Met meer dan 2.000 bezoekers tijdens het openingsweekend is de 21ste Biënnale Hedendaagse Kunst van Rotary Aalter nu al een schot in de roos. Na veertig jaar is er vernieuwing en wordt de nadruk in het kasteel op jonge kunstenaars gelegd. —--------------------------------------------------------------------------------

Het kasteeldorp Poeke (Aalter) viert komend weekend kermis. Op vrijdag 8 september is er vanaf 20.30 uur op het dorpsplein stand-up comedy met Piv Huvluv. Zaterdag 9 september is er op de middag een wielerwedstrijd.

—-----------------------------------------------

Een groep vrienden uit Maldegem start Brouwerij Braugias op en lanceert een eerste eigen bier: de Blageur, dialect voor opschepper of stoefer. Deze naam werd gekozen omdat de brouwers vinden dat hun bier beter is dan alle andere.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws