Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 7 september 2023

gepost 9 months ago, op woensdag, 6 september 2023 door Crew

Stad Eeklo gaat de Melkerij omvormen van een grijze betonnen vlakte naar een groene ontmoetingsplek. Dat gebeurt met behoud van de parkeerplaatsen. Eeklo wil zo nieuw leven blazen in de site rond de oude melkfabriek Stassano, in het hart van de stad.

—-------------------------------

Op 1 september startte Willems haar laatste jaar als algemeen directeur op het College ten Doorn in Eeklo. Volgend jaar deze tijd is ze dus met pensioen, en heeft ze weer zeeën van tijd. Van 2007 tot 2012 was ze voor CD&V al eens burgemeester van Sint-Laureins. “Maar een comeback in de politiek zit er in ieder geval niet in”, zegt Annick Willems.

—-------------------------------------------

Het dorp Ursel (Aalter) is op zondag 10 september helemaal in de ban van de dorpsfiguur Pierlala. Vroeger trok de Pierlalastoet door de straten van Ursel, maar dat is al enkele jaren verleden tijd. Maar de tweede zondag van september blijft nog altijd Pierlalazondag in Ursel. —----------------------------------------

Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo pakt op zondag 10 september uit met vier themarondleidingen, om de site beter te leren kennen. De rondleidingen worden gegeven in het kader van Open Monumentendag. De meeste rondleidingen houden verband met de grondige restauratie van het Poortgebouw, en de ingrijpende omgevingswerken op de hoeve.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws