Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 8 september 2023

gepost 8 months ago, op donderdag, 7 september 2023 door Crew

Eeklo sleept het imago van ‘marginaalste stad van Vlaanderen’ al een tijd met zich mee, maar de BBC pikt de hoofdstad van het Meetjesland er wel uit als voorbeeldstad qua duurzaamheid. Op 18 september zendt de Britse openbare omroep online een reportage uit over duurzaamheid in Europese steden, met Eeklo in een glansrol.

—-------------------------------------

Politiezone Meetjesland heeft donderdag een actie gehouden rond opgedreven brommers. 5 bromfietsers werden betrapt met een te snelle tweewieler. Twee andere bestuurders kregen een bekeuring voor het negeren van een verbodsbord.

—------------------------------------------

Acht fietsstraten in het centrum van Maldegem vormen vanaf nu een gezamenlijke fietszone. Hiermee wordt ingezet op de veiligheid van de schoolgaande jeugd die zich met de fiets naar school verplaatst.

—--------------------------------------------------

De Blekkerbosfeesten worden dit weekend gehouden in Sint-Maria-Aalter bij Aalter. Het vernieuwd bestuur zorgt voor een vernieuwd en uitgebreid programma. Info: www.blekkerbosfeesten.be.

—-------------------------------------

Op zondag 10 september vindt de 35e editie van Open Monumentendag plaats. Je kan kiezen uit meer dan 1000 activiteiten. Nog geen idee wat je wil bezoeken? In het meetjesland kan je onder andere mee met 1 van de stoomtreinen in Maldegem tot archeologie op de Huysmanhoeve in Eeklo.

—-------------------------------------------

Lotenhulle (Aalter) geeft zaterdag 9 september het startschot van Sint-Elooi met een fuif in de gemeentelijke feestzaal. De fuif is ontstaan uit het vieren van de patroonheilige Sint-Elooi.

—---------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws