Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 11 september 2023

gepost 10 months ago, op maandag, 11 september 2023 door Crew

Er komt een proefproject met trajectcontrole in de Hellestraat in Knesselare (Aalter). Bedoeling is om het vrachtverkeer tussen Beernem en Knesselare in kaart te brengen.

—---------------------------------------------------

Afvalintercommunale IVM verruimt haar asbestproject. Zo mogen burgers voortaan 4 asbestzakken per adres aanbieden. De Vlaamse Regering wil de regio tegen 2040 asbestveilig. Voor grotere hoeveelheden asbesthoudend materiaal beveelt IVM nog steeds aan om de verwijdering te laten doen door erkende firma’s.

—-----------------------------------------------

De grondige vernieuwing van het kruispunt Sint-Rita, het kruispunt van de N44 met de Brugstraat in Aalter, wordt een plan van lange adem. Er komt op korte termijn een vierarmenkruispunt dat het huidige kruispunt met de N44 met Brugstraat en het kruispunt met de Groendreef vervangt.

—--------------------------------------------

Op sociale media is een charmeoffensief gestart door inwoners van Eeklo die duidelijk willen laten zien trots te zijn op hun stad. Onder andere met een nieuwe foto ‘Trots op Eeklo’ die heel wat inwoners nu als profielfoto gebruiken.

—-----------------------------------------

Het is nog wat vroeg, maar Eeklo wil in december de Kerstshoppingstad van het Meetjesland worden. Vorig jaar was er wat kritiek dat er in Eeklo maar weinig te beleven viel rond Kerstmis. De organisatie start nu al met de kerstplanning.

—-------------------------------------------------

Maldegem heeft zogenaamde Shop&Go parkeerplaatsen ingericht in de deelgemeenten Adegem en Kleit. Op die parkeerplaatsen mag je maximum dertig minuten parkeren.

—---------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws