Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 12 september 2023

gepost 7 months ago, op maandag, 11 september 2023 door Crew

De verkoop van het volledige complex Zonneheem in Eeklo, dus ook het restaurant en het dienstencentrum, maakt heel wat reacties los in de stad. Ook al zegt het stadsbestuur dat er voor de gebruikers niets zal veranderen, toch zien velen het als een gedwongen uitverkoop van stadseigendommen.

—-------------------------------------

De eengemaakte politiezone van Aalter en Maldegem zal op 1 januari 2024 officieel van start gaan. Achter de schermen wordt ook volop gewerkt aan de plannen voor een nieuw politiegebouw, op de site van oud Sint-Jozef in Aalter. De politiezone zal in ieder geval ook in Maldegem een eigen stek behouden.

—---------------------------------------

De Houtem Vrienden uit Aalter organiseren op zondag 17 september de dertiende editie van hun rommelmarkt. Van 8 tot 16 uur moet je in Houtem zijn, de wijk aan het station van Aalter. Alle stands zijn al een paar weken uitverkocht, dus aan aanbod geen gebrek.

—-------------------------------------------

De kermis van Maldegem pakt komend weekend voor het eerst uit met een Steampunk Festival. De kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 15 tot en met vrijdag 22 september. Op zaterdag 16 en zondag 17 september springt het Steampunk Festival in het Sint-Annapark eruit.

—-------------------------------------

Eeklonaar Tom Dice en zijn Kato geven op 14 september de aftrap van hun nieuwe theatertour. Theatertour 23-24 van The Starlings krijgt de naam ‘Dream in Full Color’. De nieuwe tour heeft ook een stop in hun eigenste Meetjesland. Op 30 september staat CC Stroming in Evergem op het programma.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws