Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 13 september 2023

gepost 5 months ago, op woensdag, 13 september 2023 door Crew

Voormalig Agalev-minister Jef Tavernier uit Aalter gaat op 71 jarige leeftijd weer les geven, en doet dat in College ten Doorn in Eeklo. Tavernier stond als econoom vroeger al voor de klas. Tot vorig schooljaar was hij actief als lector in Vives Hogeschool.

—--------------------------------------------------------------------------------

Er komt tegen eind volgend jaar dan toch een warenhuis van de Nederlandse keten Jumbo in Maldegem, langs de Koning Leopoldlaan 3. Er gebeurt al maanden niets op het terrein, en daardoor was het onduidelijk of het warenhuis er nu zou komen of niet. Maar na Zelzate krijgt het Meetjesland nu dus ook in Maldegem een Jumbo.

—-----------------------------------------

Aalter maakt zich op voor de septemberkermis en negen dagen feest. Zaterdagavond 16 september gaat de kermis open. Met een nieuwe opstelling. “Op de Markt blijft alles bij het oude”, zegt schepen Dirk De Smul in HLN. De andere die vroeger op de Boomgaard stonden, worden nu in de zone rond het oud gemeentehuis gezet.

—------------------------------------------------------------

Nog tot eind september loopt in de inkomhal van AZ Alma in Eeklo de expo ‘Nevel en mist’.Je ziet werk van Kristin Leys uit Aalter.

—----------------------------------------------

De Plaats in Knesselare (Aalter) wordt op zondag 17 september voor het eerst omgetoverd tot Broeiploatse. Het nieuwe initiatief wil voor kunst, muziek en sfeer zorgen op het dorpsplein van Knesselare.

—---------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws