Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 14 september 2023

gepost 7 months ago, op donderdag, 14 september 2023 door Crew

De stad Eeklo telt vandaag 887 sociale huurwoningen. Dat zijn er 152 meer dan op 31 december 2007. De stad heeft daarmee 83 meer sociale huurwoningen gerealiseerd in vergelijking met wat het bindend sociaal objectief (BSO) oplegt. De cijfers komen uit de jaarlijkse meting van Wonen in Vlaanderen. De resultaten hiervan werden recent bekendgemaakt.

—-----------------------------------------

Ruim 3000 extra bomen komen er in de Lange Moeiakker. Stad Eeklo kocht er met de steun van de Vlaamse overheid, ongeveer 9 ha gronden. In februari 2023 werd hier een geboortebos aangeplant.

—-------------------------------------------

Op autoloze zondag organiseert stad Eeklo Dag van de Stad waarbij het stadscentrum verkeersvrij wordt gemaakt. De N9 is onderbroken van het kruispunt Boelare tot aan de Oostveldstraat (Krügershopping), en ook de Markt is niet bereikbaar.

—------------------------------------------

Op maandag 18 september en dinsdag 19 september zal de Spoorwegstraat in Eeklo afgesloten zijn voor herstellingen aan de riolering ter hoogte van nummer 7. Er wordt een omleiding voorzien. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.

—-----------------------------------------------------

Vanaf vrijdag 15 september gaat Maldegem kermis van start. Tot en met vrijdag 22 september is het feest in Maldegem-centrum. Het Comité voor Initiatief organiseert tal van activiteiten.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws