Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 5 september 2023

gepost 8 months ago, op maandag, 4 september 2023 door Crew

In Eeklo is zondagavond een familieruzie volledig geëscaleerd. Het incident deed zich voor in de Albrecht Rodenbachstraat in Eeklo. Over de precieze omstandigheden wil het parket van Oost-Vlaanderen niet veel kwijt, maar het kan wel bevestigen dat één iemand gewond raakte aan de pols en overgebracht werd naar het ziekenhuis.

—--------------------------------------------------------

Streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo heeft een nieuwe revalidatieplek geopend, midden in het Raverschootbos in openlucht. De groene revalidatieplek is in eerste instantie bedoeld voor kankerpatiënten, maar zal ook breder gebruikt worden.

—---------------------------------------------------------------

Marc Windey (76) zet de procedures stop die hij bij de Raad van State had aangespannen tegen zijn afzetting als schepen in Eeklo. Op vraag van de dokter en de familie”, klinkt de uitleg.

—-------------------------------------------

Deze week wordt het Hulse-loostraatje hersteld, gekend als wandelknooppunt 70 in het Drongengoedbos in Ursel (Aalter). De gemeentelijke diensten gaan er zelf aan de slag. “Door het oneigenlijk gebruik van de weg zijn er kraters ontstaan in de onverharde weg.

—--------------------------------------------

Open Vld Maldegem vraagt het gemeentebestuur om de openbare verlichting ’s nachts weer overal te laten branden. Sinds eind vorig jaar gaat de straatverlichting in Maldegem op weeknachten uit. Een maatregel die destijds ingevoerd werd, om iets te doen aan de hoge energiefactuur. Maar nu die wat gestabiliseerd zijn, willen de liberalen het licht weer aan.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws