Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 4 september 2023

gepost 9 months ago, op maandag, 4 september 2023 door Crew


De snelheid op een deel van de Expressweg N49 in Maldegem wordt binnenkort verlaagd van 120 naar 90 per uur. De snelheidsbeperking wordt ingevoerd op de N49, tussen de aansluitingen met de Aardenburgkalseide en de Koning Albertlaan.

—-------------------------------------------

Stad Eeklo heeft zaterdag vijf stadsmedailles uitgereikt aan vijf inwoners die zich al decennialang inzetten voor het socioculturele leven in de stad. De Medaille van Stadsverdienste is de hoogste eer die het stadsbestuur uitreikt aan inwoners van hun stad.

—----------------------------------------------------------------

KSA Aalter schrijft een open brief naar jeugdschepen Mathias Van de Walle (CD&V) waarin ze zekerheid vraagt over het behoud van hun jeugdlokalen.Er is geen enkele intentie om de KSA te doen verhuizen. Dat is zelfs geen discussiepunt zegt het gemeentebestuur.

—-------------------------------------------------------------

De verkeerssituatie in het Sint-Vincentiusstraatje in Eeklo is gewijzigd. Via de Waaistraat worden alleen nog fietsers, speedpedelecs en bromfietsers klasse A toegelaten. De maatregel kadert in de visie van het stadsbestuur om meer in te zetten op fietsveiligheid, zowel in de schoolomgeving als op de schoolroutes.

—---------------------------------------------

Antoine De Clercq en Denise Callier uit Ter Venne in Aalter hebben hun 65ste huwelijksverjaardag gevierd.“Antoine is geen onbekende in Aalter”, zegt burgemeester Pieter De Crem (CD&V). “Hij was in zijn jonge jaren echt de stervoetballer bij Eendracht Aalter.

—------------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws