Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 6 oktober 2021

gepost 2 weeks ago, op woensdag, 6 oktober 2021 door Crew

Na maanden van onderhanden is er een akkoord over het sociaal plan tussen de werknemers en directie van Ontex Eeklo. Twee lijnen zullen zeker vertrekken. Over de acht andere zal pas in de tweede helft van oktober een beslissing genomen worden. Sinds de staking eind juni zaten vakbonden en directies vele malen aan de onderhandelingstafel om een constructief sociaal plan uit te werken.

-------------------------

De parochie Donk (Maldegem) houdt op te bestaan, en de kerkfabriek gaat op zoek naar een nieuwe bestemming voor het mooie kerkgebouw. Ze wilde de kerk in erfpacht aan de gemeente Maldegem geven. De gemeente Maldegem ziet hier vanaf. De kerk van Donk zal dus te koop worden gezet.

-----------------------

Rotary Aalter trekt voor de twintigste keer naar het Kasteel van Poeke voor de Biënnale van de Hedendaagse Kunst. Zeventig artiesten stellen er tentoon. Deze editie wordt gehouden van 7 tot en met 17 oktober, en is na veertig jaar een vaste waarde geworden voor kunstminnend Vlaanderen. De opbrengst van de verkoop van de kunstwerken gaat opnieuw naar lokale sociale doelen, waaronder De Toevlucht in Aalter.

------------------------------

Ze opent pas in 2022, maar er is nu al volop bedrijvigheid in de nieuwe bottelarij van brouwerij De Halve Maan in Brugge. Op de rotonde in het industrieterrein Waggelwater komt als blikvanger een reusachtige koperen brouwketel. Het brouwprocessen vindt al van oudsher op het Walplein plaats. Het bier wordt in flessen gebracht in de bottelarij, zo'n drie kilometer verder. Sinds 2016 is daarvoor een ondergrondse bierpijpleiding aangelegd.

--------------------------------------------

De werkloosheidsgraad in Eeklo staat met 7,6 procent op het laagste punt in 15 jaar. In 2014 was het nog meer dan tien procent. De stad Eeklo zit nog altijd boven het Vlaams gemiddelde van 5,9 procent. De daling van de werkloosheid is in Eeklo wel aanzienlijk beter dan de rest van Vlaanderen en de omliggende gemeenten.

------------------------------

In de Kleitkalseide in Kleit werden 45 oude essen gerooid, en vervangen door 116 jonge zuileiken. Maar die doen het niet goed. Het warme voorjaar en de natte zomer hebben daar niet veel goeds aan gedaan. Vanaf 1 november zal de gemeente Maldegem de dode bomen vervangen.

-----------------------------------------

De stad Brugge reageert nog voorzichtig op het nakende positieve nieuws voor het stadiondossier van Club Brugge. Het ziet ernaar uit dat Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) de omgevingsvergunning toekent aan blauwzwart. Alle adviezen waren de laatste maanden positief, zowel voor het milieu-effectenrapport, de mobiliteitsvraagstukken als de commissie die de minister moet adviseren.

---------------------------

Het ‘Festival van Vlaanderen’ landt op donderdag 7 oktober om 20 uur in Eeklo, in de kapel van het College ten Doorn. Dit jaar komt het Chamber Music Ensemble Carousel naar Eeklo afgezakt. Dat is Annelien van Wauwe op klarinet en Wies de Bouvé op contrabas, bijgestaan door een klassiek strijktrio. Dit jonge ensemble brengt toegankelijke muziek van onder andere Haydn, Mozart en Rossini. Tickets kan je bestellen via tickets.eeklo.be

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws