Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 5 oktober 2021

gepost 9 months ago, op dinsdag, 5 oktober 2021 door Crew

In Eeklo heeft het nieuwe stadsbestuur van SMS, CD&V en N-VA maandagavond om 19.30 uur de eed afgelegd. Nu kan de ploeg eindelijk van start. Zowat iedereen is het eens over wat er nu in Eeklo dringend moet gebeuren: stoppen met ruzie maken en nieuwe projecten realiseren.

-------------------------

Dankzij thermografische luchtbeelden van Fluvius kan iedereen nu al in 22 West-Vlaamse gemeenten controleren hoeveel warmte er via de daken verloren gaat. De luchtkaarten zijn te raadplegen via dakinzicht.fluvius.be. De resulterende kaarten zijn een unieke manier om het energieverlies in beeld te brengen en zo burgers warm te maken voor energierenovatie.

----------------------------------

De stad Eeklo heeft samen met de provincie een investeringsbrochure gemaakt, die nieuwe ondernemers moet warm maken om zich in Eeklo te vestigen. Als centrumstad met meer dan 21.000 inwoners is Eeklo een uitdaging voor al wie een nieuw bedrijf of een nieuwe zaak wil starten. Iedereen die de ondernemingsgoesting voelt kriebelen, kan voor een brochure terecht in het Stadskantoor in de Industrielaan 2 in Eeklo.

-------------------

De eerste ploeg van voetbalclub Witte Ster Lotenhulle (Aalter) heeft zondag niet gevoetbald, omdat er een speler positief getest is op corona. Zondag 3 oktober was het kermis in Lotenhulle, en dan staat ook altijd een feestelijke voetbalmatch op de affiche. De spelers van Lotenhulle zouden het opnemen tegen Middelburg (Maldegem), maar die wedstrijd kon uiteindelijk niet doorgaan.

-----------------------------

De vzw Heldenhuis uit Eeklo gaat samenwerken met de vzw Humival uit Waarschoot (Lievegem). In het voorjaar van 2024 zou het Heldenhuis moeten openen. Een groep Eeklose ouders van kinderen met een beperking nam in 2016 het initiatief om de vzw Heldenhuis op te richten. Ze willen een kleinschalig inclusief woonzorgproject realiseren waar hun kinderen samen kunnen wonen, en zorg krijgen.

-------------------------

Diego De Baets uit Brugge is er niet in geslaagd om de 69ste editie van de prestigieuze wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ te winnen. Hij werd wel knap derde. De wedstrijd wordt georganiseerd door Club Prosper Montagné. De koks moesten maandag tijdens de finale drie gerechten klaarmaken. Van de vijf finalisten bleek Abel Demeestere van restaurant Hof van Cleve in Kruisem de beste.

-------------------------

Oxfam Wereldwinkel Aalter viert feest op vrijdagavond 8 oktober. Met een optocht door het centrum. Oxfam Wereldwinkel viert in ons land haar vijftigste verjaardag. In Aalter bestaat de winkel ondertussen 25 jaar. Met dit feestgebeuren willen ze iedereen bedanken voor het jarenlange idealisme.

----------------------------------

De kleuters van de GO!-basisschool De Tandem in Eeklo hebben ex-wielrenner Paul Van Hyfte op bezoek gehad. De kleuters zijn de voorbije dagen in de ban van het wielrennen, door de wielergekte die door het WK en de late editie van Parijs-Roubaix ontstaan is. Tijdens het WK werden de kleuters gestimuleerd om zelf met de fiets naar school te komen. Tijdens de turnlessen oefenden ze ook hun fietsvaardigheden.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws