Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 4 oktober 2021

gepost 1 year ago, op maandag, 4 oktober 2021 door Crew

De gemeente Maldegem koopt de oude bakkerij in de Westeindestraat 14 en het oude café in de Westeindestraat 16. De aankopen passen binnen de ambitie om een nieuw cultureel centrum en ondergrondse parking te bouwen, en daar een vlotte toegangsweg naar te voorzien. De aankopen komen ook de verfraaiing en natuurbeleving in de omgeving van de Markt ten goede.

------------------------------------

De bewoners van de Brouwerijstraat in Aalter starten een petitie. Ze hopen dat de gemeente hun straat zo sneller aanpakt. De slechte staat van het wegdek, de voetpaden en de verlichting zijn de inwoners beu. De bomen in de Brouwerijstraat zorgen voor hinder voor mensen die zonnepanelen liggen hebben, en de wortels duwen ook de voetpaden omhoog.

--------------------------

Van maandag 4 oktober tot zondag 10 oktober is er de Week van de Handhaving, een project van Mooimakers in samenwerking met de lokale besturen. Afvalintercommunale IVM draagt haar steentje bij met camera’s. “De sluikstortcamera’s worden verspreid in de IVM-regio opgesteld en indien sluikstorters kunnen worden geïdentificeerd, kan een GAS-boete worden toegekend door de bevoegde ambtenaar.

--------------------------------

Eeklo krijgt een nieuw regenboogzebrapad in de Oostveldstraat. Er ligt al een regenboogzebrapad aan het Sportpark, en er komt nu een nieuw aan de toegang van het Heldenpark in de Oostveldstraat. Zo’n regenboogzebrapad staat symbool voor verdraagzaamheid, specifiek voor diversiteit en acceptatie van de holebigemeenschap.

-------------------

De Heilig Grafstraat in Eeklo wordt van maandag 4 tot en met vrijdag 8 oktober afgesloten voor verkeer, tussen de N9 en de Gauberg. Er is in een omleiding voorzien via de Molenstraat (N9), Boelare, Blommekens en Zandvleuge in Eeklo.

-----------------------------

Het ziekenhuis AZ Zeno uit Knokke heeft de nieuwe polikliniek in Maldegem officieel geopend. Je vindt de campus in de oude rijkswachtkazerne aan de rotonde van de Brugse Steenweg. Nu kan je ook voor radiologie en medische beeldvorming in Maldegem geholpen worden.

-----------------------------

De aangekondigde verhuis van de wekelijkse woensdagmarkt in Aalter wordt voor onbepaalde duur uitgesteld. Normaal zou de wekelijkse markt vanaf woensdag 6 oktober verhuizen van parking Aard naar de parking Cornelius. Dat is nodig omdat op parking Aard gestart wordt met de bouw van een nieuw snellaadstation voor elektrische wagens. Maar de verhuis van de markt gaat voorlopig niet door.

----------------------

In het Boudewijnpark in Brugge is zaterdag de laatste prik gezet. Het vaccinatiecentrum sluit er de deuren. Maandenlang hebben ze er zo'n 80.000 Bruggelingen gezien voor een coronaprik. Dat zal voortaan in een pand in het B-Park gebeuren. Daar vinden sinds twee weken ook al testen plaats.

-----------------------

Open Vld, Groen en de onafhankelijken worden deze maandag uit de meerderheidscoalitie van Eeklo geduwd. Nicole De Munter van de partij Open Vld blijft echter voorzitter van de gemeenteraad. De trein van de stad Eeklo moet zo snel mogelijk weer vertrekken is de mening van voorzitter De Munter.

-------------------

Het populaire restaurant Boelare 14 uit de Boelare in Eeklo verhuist volgende maand naar een nieuw pand in de Leopoldlaan in Eeklo . Uitbaters Kim en Elien konden de mooie witte villa langs de Leopoldlaan 7 op de kop tikken, en zijn dat volop aan het verbouwen. Het nieuwe restaurant langs de N9 in Eeklo zal niet Boelare 14 heten, maar krijgt een nieuwe naam dat ook een afleiding van het adres wordt namelijk Laan 7.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws