Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 1 oktober 2021

gepost 1 year ago, op donderdag, 30 september 2021 door Crew

Na een verplichte sluiting van 18 maanden kunnen de discotheken op deze 1ste oktober terug open gaan. Van de sluiting maakte ze bij Club 54 in Oedelem gebruik om het hele interieur aan te pakken; dat horen we van uitbater Kurt: ****

Wat je nodig hebt om deze avond te feesten in Club 54 in Oedelem horen we nog van Kurt ****

----------------------

Op donderdag 30 september voerde de verkeersdienst van de politiezone Meetjesland Centrum een controleactie uit in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst. Tijdens de actie werden er 36 voertuigen gecontroleerd door de politie. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af. Wel werden er verschillende andere inbreuken vastgesteld. Zo kreeg een bestuurder een pv omdat die zijn wagen getuned had, er bleek een andere bestuurder drugs op zak te hebben en een ander voertuig was niet correct ingeschreven.

-----------------------------

Het project Eeklove in Eeklo wordt nog een jaar verder gezet. Ook het komende jaar kunnen plaatselijke handelaars via sociale media in de kijker gezet worden. Eeklove toont op sociale media met knappe foto’s welke plaatselijke handelaars er in Eeklo te vinden zijn. Wie het initiatief wil ontdekken, vindt op www.eeklo.be/eeklove meer informatie.

------------------

FrieslandCampina in Aalter zet een nieuwe stap richting duurzaamheid. De koffiemelk van Nutroma wordt na 50 jaar in een glazen fles vanaf deze week in een honderd procent recycleerbare fles verpakt. Zondag 3 oktober kan je zelf een kijkje gaan nemen achter de schermen bij FrieslandCampina in Aalter, tijdens de Voka Open Bedrijvendag.

---------------------------

Het vaccinatiecentrum in de sporthal van Aalter gaat in oktober toch niet dicht. Het vaccinatiecentrum in Aalter ging effectief sluiten, maar door de boosterprik of derde prik voor alle 65-plussers die er aan zit te komen, blijft het vaccinatiecentrum toch open. Een precieze timing kent vandaag niemand. Maar verwacht wordt dat de extra opening minstens tot het einde van het jaar zal duren.

------------------------------

De woonprijzen per gemeente in het Meetjesland liggen soms ver uit elkaar. Waar je precies woont, heeft een grote invloed op de prijs die je betaalt voor een appartement of huis. Deinze, Evergem en Lievegem zijn de duurste gemeentes in het Meetjesland. Daar betaal je zo'n 2.080 euro per vierkante meter voor een huis. In Sint-Laureins en Zelzate betaal je dan weer het minst. Daar je tel je een goeie 1.750 euro neer per vierkante meter.

--------------------

De werken aan de Celiebrug op de grens van Maldegem en Sint-Laureins lopen vertraging op en worden nog maar eens verlengd tot half november. De brug wordt grondig hersteld in opdracht van de Vlaamse Waterweg, en dat blijkt langer te duren dan eerst gedacht. Het blijft dus nog anderhalve maand langer omrijden voor het verkeer dat normaal de Celiebrug neemt.

-------------------

Vanavond opent discotheek Club 54 in Oedelem terug de deuren. Normaal is Club 54 enkel open op zaterdag maar nu dus een dagje eerder, dat vernamen we van uitbater Kurt: **** en dus vanavond na de verplichte corona-sluiting kan je terug komen feesten in Club 54 in Oedelem.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws