Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 7 oktober 2021

gepost 2 weeks ago, op woensdag, 6 oktober 2021 door Crew

Het personeel van de stad en het OCMW Eeklo is bijna volledig gevaccineerd. Bij meer dan 95 procent is dat het geval. Een cijfer waar het bestuur van Eeklo blij mee is. De overheid heeft de arbeidsartsen ook toegang gegeven tot de collectieve en anonieme resultaten van Covid-vaccinatiegraad van de ondernemingen. En dit voor alle bedrijven vanaf 50 werknemers. De percentages worden hiervan niet vrijgegeven.

---------------------------

De stad Brugge plant een groot eerbetoon aan Pieter Aspe. De misdaadauteur overleed op 1 mei op 68-jarige leeftijd. Op 31 oktober krijgen mensen de gelegenheid om hem te vieren, bij de boekpresentatie van Van In Episode 5, het allerlaatste boek van Pieter Aspe. “Hij was een echte ambassadeur voor de stad Brugge Daarom willen we hem op gepaste wijze herdenken”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

-------------------------

De Luierbank is dit voorjaar in Aalter van start gegaan en zamelt ondertussen al ongebruikte luieroverschotten in op zes locaties in de gemeente. De Luierbank bezorgt die luieroverschotten aan ouders die het financieel moeilijk hebben. Je kan in Aalter luiers doneren bij het consultatiebureau Kind & Gezin, Sint-Maria-Aalterstraat 13.

--------------------------------

Anubis Dans zo heet het nieuwe boek van de Tieltse schrijfster Joke De Meyer. Het boek situeert zich in het detective-genre.

De verhalen werden in de jaren 1980 geschreven en nu herwerkt, dat zegt ook Joke De Meyer: *****

De grote droom van Joke De Meyer is, dat de boeken ooit zouden verfilmd worden: ****

Het boek Anubus dans is te koop via diverse webshops en kost €20.

-------------------------------

In tegenstelling tot sommige andere vaccinatiecentra in Vlaanderen, begint men in De Valkaart in Oostkamp volgende week al met de boosterprik voor 85-plussers. In totaal worden de komende weken nog bijna 10.000 coronaprikken gezet bij inwoners van Oostkamp en Beernem. Ook de huisartsen zullen worden ingeschakeld bij de derde vaccinatie.

----------------------------

Aquafin en de gemeente Aalter hebben deze week het startschot gegeven voor grote riolerings- en wegenwerken in de stationsomgeving van Sint-Maria-Aalter. De werken zullen 15 maanden duren. De gemeente Aalter grijpt de rioleringswerken aan om meteen ook de straten fraaier en veiliger in te richten. Fietsers krijgen veilige fietspaden of fietssuggestiestroken, en verschillende kruispunten worden veiliger aangelegd.

----------------------------

Vanaf vrijdag 8 oktober kan je het nieuwe boek van schrijfster Joke De Meyer uit Tielt lezen. Het boek heet Anubis’ dans. We belden Joke De Meyer op en vroegen haar in welk genre het boek zich situeert: ****

Het boek Anubis Dans kan je makkelijk bestellen, horen we nog van schrijfster Joke De Meyer: *****

-------------------------------

Barbecuekoning Peter De Clercq sluit het hoofdstuk van zijn restaurant Elckerlijc in Maldegem af en opent donderdag een winkel op de Lippenslaan in Knokke. Zijn restaurant komt in handen van zijn dochters en hun mama. “In de winkel zal Peter De Clercq zijn levensverhaal doortrekken en verkoopt de kok alles wat je nodig hebt om buiten te leven en te koken.

---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws