Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 8 oktober 2021

gepost 2 weeks ago, op vrijdag, 8 oktober 2021 door Crew

De bouw van het nieuwe snellaadstation voor elektrische wagens is gestart op parking Aard in Aalter. Op het verste deel van de parking Aard, dichtst bij de rotonde op de Europatunnel, zijn werkmannen gestart met het uitgraven van een deel van de parking. Naast het nieuwe snellaadstation op parking Aard, zijn er nu al laadpunten voor elektrische wagens op de parking van het gemeentehuis in Aalter, aan het Sportpark in Aalter en op de parking Sportstraat in Knesselare.

------------------------------

Buurtbewoners van de Olympiasite gaan in beroep tegen de omgevingsvergunning die Club Brugge woensdag toegekend kreeg voor de bouw van hun nieuw stadion. Dat maakt de actiegroep Leefbaar Sint-Andries zelf bekend. “De groep gunt Club Brugge een nieuw stadion, maar op een geschikte locatie buiten de stad. Verder zegt leefbaar Sint-Andries dat ieder weldenkend mens verstaat dat een stadion met deze omvang niet in een woonkern hoort.

-----------------------

Stefaan Heyndrikx volgt in Maldegem Marleen Van den Bussche op in het schepencollege. Zij neemt na 32 jaar politiek afscheid, en maakt plaats voor nieuwkomers binnen haar partij De Merlaan in Maldegem.

----------------------

Vanaf maandag 11 oktober start een nieuwe fase van de wegenwerken op de Staatsbaan in Adegem, tussen Maldegem en Eeklo. Er wordt al heel wat weken gewerkt op de N9 in Adegem (Maldegem), op de Staatsbaan tussen de huisnummers 10 en 50. Er zijn rioleringswerken aan de gang, en ook het kruispunt met de Gentse Steenweg in Maldegem wordt heringericht.

-----------------------

Woensdag vond er een flitsmarathon plaats over het hele land. Ook de politiezone Meetjesland Centrum deed mee en controleerde over het hele grondgebied. In totaal werden er 1.679 voertuigen gecontroleerd. De politiezone Meetjesland Centrum controleerde op verschillende locaties binnen de bebouwde kom. Meer dan 95 procent van de bestuurders hielden zich aan de aangegeven snelheid.

----------------------

Maldegem neemt voor het eerst een jeugdopbouwwerker in dienst. De nieuwe jeugdopbouwwerker zal zich vooral richten op de Maldegemse jeugd en jongeren in een kwetsbare positie. Aaron wil zoveel mogelijk jongeren wegwijs maken in het ruim aanbod aan dienstverlening in Maldegem. Je kan Aaron vinden op Instagram op ‘aaron_jow_maldegem’.

----------------------------

Het hoekpand van de vroegere winkel Pluba aan de Markt in Aalter gaat nu echt tegen de grond. De voorbije dagen werd vooral binnen ontmanteld, maar vanaf nu zijn de sloopwerken van de oude winkel Pluba aan de Markt en Bellemstraat in Aalter echt zichtbaar. Alleen de typische hoek stond donderdagnamiddag nog overeind. De komende dagen wordt verder gesloopt, met het nodige stof voor de terrassen tot gevolg.

------------------------

Er kwamen afgelopen zomer iets minder bezoekers naar het provinciaal domein Het Leen in Eeklo, in vergelijking met vorig jaar. De bezoekersaantallen stegen nochtans in alle provinciale domeinen in Oost-Vlaanderen, behalve in Het Leen. Daar zijn wandelen en fietsen de belangrijkste activiteiten, en dat deden we in de zomer van 2021 dus minder dan in de coronazomer van 2020.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws