Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 11 oktober 2021

gepost 1 week ago, op zondag, 10 oktober 2021 door Crew

Corona heeft in West-Vlaanderen hard heeft toegeslagen bij gezinnen die het al moeilijk hadden om de eindjes aan elkaar te knopen. Het opvallende is dat het aantal leefloners vooral in de kleinere gemeenten is toegenomen. De cijfers in de grotere steden blijven relatief stabiel. Corona heeft duidelijk gemaakt dat veel mensen digitaal niet meer mee kunnen. Toch zijn veel diensten digitaal gaan werken, waardoor mensen ook vaker administratieve hulp nodig hebben bij hun dossiers van het OCMW.

---------------------------

In een maïsveld op de grens van Knesselare (Aalter) met Oedelem heeft een sportvliegtuigje zaterdagmiddag een noodlanding moeten maken. De piloot was samen met een leerlinge vertrokken vanuit Oostende toen het toestel door een technisch defect niet meer vliegvaardig was. Ze probeerden nog tot aan het vliegveld van Ursel te geraken, maar dat lukte niet. Er vielen bij de noodlanding geen gewonden.

----------------------

In het vernieuwde schepencollege van SMS, CD&V en N-VA blijven de bevoegdheden van burgemeester Luc Vandevelde grotendeels gelijk. Nieuw is wel dat hij nu ook ambtenaar van de burgerlijke stand wordt, en ook de dienst Burgerzaken onder zijn bevoegdheid krijgt. Concreet wil dat zeggen dat hij nu ook de huwelijken in Eeklo zal voltrekken. Iets wat de voorbije jaren vooral door voormalig schepen Ann Van den Driessche (Open Vld) gebeurde.

------------------------

De nieuwe fase van de werken op de N9 in Adegem (Maldegem) start pas op donderdag 14 oktober. De voorbije maanden werd het zuidelijk baanvak van de N9 heraangelegd. Donderdag start de aannemer met het noordelijk deel van de weg. Volgens de planning duurt deze fase tot eind november. De bestaande omleidingen blijven nog behouden.

-------------------------

De waterfactuur in West-Vlaanderen is het hoogst voor de inwoners van Beernem. Water is een basisrecht, maar vormt voor veel gezinnen een zware financiële dobber. Drie onderdelen bepalen samen het eindbedrag op de factuur: levering, afvoering en zuivering van het water. Elk onderdeel bestaat telkens uit een vast bedrag en een variabele prijs. Ook in Blankenberge en Damme betaal je veel. Knokke-Heist is de goedkoopste gemeente op vlak van de waterfactuur.

-----------------------------------

De nieuwe beleidsploeg van Eeklo lanceert een beleidsnota over wat ze de komende drie jaar wil doen. In een bundel van 23 pagina’s staan de projecten tot 2024 in Eeklo. De opvallendste zijn: de verbouwing van Cultuurcentrum De Herbakker, de renovatie van het voetbalstadion, tot het aanpakken van de leegstand. En dat zonder de belastingen te verhogen.

---------------------

De kinderen van basisschool De Beuk in Aalter kunnen hun emoties voortaan kwijt op verschillende gevoelsplekken op het schooldomein. De gevoelsplekken werden mee ontwikkeld door expertisecentrum De Bleekweide. De school in Aalter lanceert ook de praatjuf. Dat is een juf die heel bewust naar hen luistert en samen met hen op zoek gaat naar de oorsprong van hun boosheid of onrust.

-----------------------------

Het dorp Poeke (Aalter) wil in december opnieuw een kerstmarkt organiseren, en gaat op zoek naar standhouders. De kerstmarkt van Poeke kon vorig jaar niet doorgaan door corona, maar wil in 2021 weer van de partij zijn. De markt in Poeke is de oudste kerstmarkt van groot-Aalter. Deelnemen is gratis.

------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws