Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 6 juli 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 6 juli 2022 door Crew

Na 45 jaar zal VZW SOM, waar Woonwijzer Meetjesland onder valt, ophouden te bestaan en opgenomen worden door het Intergemeentelijk samenwerkingsverband Veneco. Reden van de stopzetting is de wijzigende en het veeleisende woonbeleid waar steden en gemeenten de dag van vandaag aan moeten voldoen. —--------------------------------------

Het militair reservevliegveld van Ursel (Aalter) werd precies zeventig jaar geleden aangelegd. Komend weekend gooit Vliegclub Ursel er de poorten open, voor een nieuwe editie van Ursel Avia. Je duikt in de vlieggeschiedenis en ziet ook wat de toekomst brengt. Om de beleving compleet te maken zijn er uiteraard vliegtuigen, maar ook figuranten, muziek en dans.

—-----------------------------

De Parkies-concerten zorgen deze zomer voor een pak gratis muziek in Maldegem. Op donderdag 7 juli wordt het startschot gegeven. In juli worden de concerten gehouden op het plein voor CC Den Hoogen Pad in Adegem. In augustus is dat in het Sint-Annapark in Maldegem. De concerten zijn altijd gratis.

—--------------------------------------

Het verkeer in Eeklo kan op donderdag 7 en vrijdag 8 juli in heel wat straten gehinderd worden door het aanbrengen van wegmarkeringen.

Die twee dagen zal een aannemer zebrapaden schilderen, parkeerstroken weer zichtbaarder maken, en lijnen aan de zijkant van de rijweg weer duidelijk maken.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws