Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 5 juli 2022

gepost 1 year ago, op dinsdag, 5 juli 2022 door Crew

Eeklo rouwt om het overlijden van ereschepen Roger Ginneberge. De man zou in oktober negentig jaar worden.Roger Ginneberge was vroeger technisch bediende, en in 1987 een van de stichters van KBG-OKRA Balgerhoeke. In 1977 werd hij voor de toenmalige CVP schepen van Sport, Cultuur en Jeugd.

—-----------------------------------

De kans om in openlucht te trouwen in Eeklo, kent voorlopig weinig bijval. Nog geen enkel koppel heeft een aanvraag ingediend. Door de renovatie van het stadhuis van Eeklo wordt er sinds afgelopen weekend tijdelijk getrouwd in het Jeneverhuis.

—--------------------------------------------

Het dorp Aalter-Brug telt af naar de kermis. Na twee coronajaren, mag het weer voluit. De kermis start op vrijdag 8 juli om 19 uur met de feestelijke opening en happy hour. Zaterdagavond zijn er gratis optredens. Op zondagmiddag is er het eetfestijn en op maandag is er vuurwerk met een dj.

—------------------------------------

Maldegem gaat vier maanden lang een lus met eenrichtingsverkeer uittesten in de Zandakkers en Ringbaan in Adegem. De proefperiode loopt tot eind oktober. In overleg met het buurtcomité is beslist om vier maanden lang het systeem te testen.

—------------------------------------------

De verkeerslichten op het kruispunt van de Expressweg N49 met de Aardenburgkalseide in Maldegem sputteren tegen. De voorbije weken vielen de verkeerslichten op het kruispunt aan de Intratuin al minstens vier keer uit. De politie moest telkens ter plaatse komen, om het verkeer op het drukke kruispunt te regelen.

—--------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws