Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 7 juli 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 7 juli 2022 door Crew

Langs Stekelhoek in Aalter is woensdagnamiddag brand uitgebroken in Renault-garage Blomme. De grote rookpluim, die te zien was tot in Maldegem en zorgde voor verkeershinder op de N44. De werkplaats is volledig uitgebrand, maar de toonzaal en de garage konden door de brandweer worden gevrijwaard. De oorzaak is accidenteel.

—-----------------------------------------

Wie nog geen vaccin of boostervaccin tegen het coronavirus kreeg, kan nog op enkele prikdagen terecht in het vaccinatiecentrum De Warande in Aalter. Heel wat 80-plussers uit Aalter kregen ondertussen hun vierde vaccin. Langskomen kan enkel op afspraak, via het callcenter op het nummer 09/325.74.75.

—--------------------------------

Het proefproject met de fietsstraten in Maldegem-centrum wordt verlengd tot het einde van dit jaar. Daarna zal het gemeentebestuur beslissen over een definitieve invoering en aanduiding van de fietsstraten. In een fietsstraat hebben fietsers voorrang en mogen ze de volledige breedte van de weg gebruiken. Gemotoriseerd verkeer mag de fietsers niet voorbijsteken.

—-----------------------------------------

De beslissing om in Kaprijke al dan niet een burgerpanel in het leven te roepen om een eventuele gemeentefusie te bespreken, is uitgesteld tot na de zomer. Oppositiepartij Samen van oud-burgemeester Filip Gijssels wil zo’n burgerpanel, om de inwoners optimaal inspraak te geven in een fusie.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws