Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 8 juli 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 7 juli 2022 door Crew

Na de hevige brand van woensdagnamiddag bleef Renault-garage Blomme in Knesselare donderdag dicht. De werkplaats is volledig uitgebrand, maar de toonzaal en de garage konden door de brandweer worden gevrijwaard. Ook is het huis gespaard gebleven, maar door de brand is er geen elektriciteit meer binnen.

—-------------------------------------

Via gekleurde zebrapaden in de regio wordt er aandacht geschonken aan de holebi gemeenschap in het Meetjesland. Maar dat is echter niet voldoende er is een groot verschil van aanpak tussen de landelijke gemeenten en de steden zegt Voorzitter van Holebi spirit Johan Eeckhoudt: *****

Johan Eeckhoudt roept ook de gemeenten en steden op om het thema nog beter bespreekbaar te maken.:***** Heb je vragen of wens je in contact te komen met holibi Meetjesland neem dan een kijkje op de website holebi-spirit.be.

—-----------------------------

In de nieuwe woonbuurt Molenpark in Eeklo bouwen Eeklonaar Dominic De Caluwé (44) en Drongenaar Hatem Sassi (39) het sport- en medisch huis Crescendo. Vanaf de zomer van 2024 vind je er een tiental therapeuten, waaronder kinesisten, osteopaten en een orthopedisch chirurg. Therapeuten gaan steeds meer samenwerken in groepspraktijken, zodat al hun expertise gebundeld wordt en ze elkaar versterken.

—-------------------------------------------

De stad Eeklo hanteert strengere regels voor wie zijn of haar woning verhuurt aan tijdelijke werknemers. Dit kan enkel nog in panden die hier voor geschikt en vergund zijn. Zo niet moet de verhuurder een leegstandsbelasting betalen. Op deze manier wil Eeklo de kwaliteit voor werknemers bewaken en overlast in woonbuurten voorkomen.

—------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws