Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 6 januari 2021

gepost 4 months ago, op woensdag, 6 januari 2021 door Crew

De zogenaamde Brexit-parking op het militair vliegveld in het Drongengoed in Ursel bij Aalter blijft voorlopig gesloten. De bewegwijzering naar de bufferparking is nog altijd afgeplakt en er staat nog geen vrachtwagen op het tarmac. “In de tweede helft van januari zal pas duidelijk worden of het echt druk wordt aan de grensovergangen naar Engeland. Maar voorlopig wordt de kans dat er in Ursel nooit vrachtwagens komen steeds groter.

----------------------------

Op het kruispunt van de N49 met de Stoepestraat in Assenede gebeurde een zoveelste ongeval. Op het gevaarlijke kruispunt zijn er plannen om een brug aan te leggen. Vlaams parlementslid Joke Schauvliege (CD&V) volgt het dossier op. “De werken zouden ten laatste in 2022 uitgevoerd worden.

----------------

De hele coronacrisis heeft de stad Eeklo nu al 1,16 miljoen euro gekost. De stad rekent ook dit en volgend jaar op extra kosten.

Eeklo wil de komende jaren het aantal investeringen verdubbelen van 4 naar 8 miljoen euro per jaar. Om de vele investeringen toch te doen, gaat Eeklo extra lenen. Volgens het schepencollege is dat momenteel perfect te verantwoorden, door de historisch lage rentevoeten.

-------------------------

De 13 historische sites van de stad Brugge hebben vorig jaar in totaal ruim 250 duizend bezoekers gelokt. Topper was ook in het coronajaar het Belfort, waar 50.000 mensen langs gingen. De tentoonstellingen ‘Van Eyck in Bruges’ in het Groeningemuseum’ en ‘Memling Now’ in het Sint-Janshospitaal waren twee blikvangers, met bijna 40.000 bezoekers.

-------------------

De Brugse stadskas verliest 2,5 miljoen euro aan inkomsten doordat de toeristenbootjes op de reien minder hebben uitgevaren. De toeristenbootjes mochten tijdens de eerste lockdown niet meer uitvaren. Dat veranderde opnieuw in juni. Elke rederij mocht één bootje van de vijf inzetten. Doordat er nauwelijks toeristen naar Brugge zijn gekomen, bleven de bootjes op die mindere capaciteit draaien.

--------------------------

Er zitten nog altijd te veel reeën en damherten in het Drongengoedbos in Ursel bij Aalter. Het gaat om honderden dieren, de laatste jaren blijft het aantal maar stijgen. En dat zorgt voor problemen in het natuurgebied. De beesten beschadigen bijvoorbeeld jonge bomen en planten. Omdat de dieren de weg oversteken, gebeuren er ook meer verkeersongevallen. Dat er zoveel reeën en damherten in het Drongengoedbos in Ursel zitten, komt doordat de dieren daar veel voedsel kunnen vinden in de natuur.

-----------------------------

De scholengroep GO! Meetjesland, met vestigingen in zowat iedere gemeente in onze regio, zette zich de afgelopen jaren stevig op de internationale kaart via het Erasmus+ programma. Erasmus+ is vooral bekend als uitwisselingsprogramma voor universiteits- en hogeschoolstudenten. Minder bekend is dat ook het leerlingen van het lager en middelbaar onderwijs eraan kunnen deelnemen.

------------------------

Het strand van Knokke-Heist krijgt de komende maanden 800.000 kubieke meter extra zand. De zandopspuitingen moeten het strand herstellen na de winterstormen en klaar zijn tegen de paasvakantie. Burgemeester Leopold Lippens laat daarom uitzonderlijk toe dat er 24 uur op 24 wordt gewerkt.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws