Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 7 januari 2021

gepost 2 months ago, op donderdag, 7 januari 2021 door Crew

Een corona-uitbraak op de dienst Geriatrie in het AZ Sint-Lucas in Brugge houdt de deuren van het ziekenhuis mogelijk nog langer dan 10 januari dicht. Er zouden 27 van de 34 patiënten besmet zijn met het coronavirus. Het ziekenhuis is nu al twee weken dicht voor bezoekers.

-----------------

De 97-jarige Aimé Bruggeman heeft woensdagvoormiddag in het woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter als eerste Oost-Vlaming zijn coronaspuitje gekregen. Meteen daarna volgden de 380 andere rusthuisbewoners. Vandaag volgen nog de 170 bewoners van de serviceflats. Dat zegt ook directeur van de Veilige Have in Aalter Nancy Sturtewagen: *****

-----------------------

Op de Buitensingel in Wondelgem bij Gent zijn twee auto’s frontaal op elkaar gebotst. Eén auto ging daarbij over de kop en is op het treinspoor naast de weg beland. Het ongeluk zorgde ook voor hinder op de treinlijn tussen Gent en Eeklo.

De 2 inzittenden van de auto zijn naar het ziekenhuis overgebracht, hoe ze er nu aan toe zijn is nog onduidelijk.

-----------

Cercle-spelers Franck Kanouté, Anthony Musabae, Harisson Marcelin hebben gisteren een bezoek gebracht aan het woonzorgcentrum Lindenhove in Knokke. De voetballers steunden en bezochten ook het buitengewoon onderwijs Ter Dreve uit Sint-Michiels. Ze moesten dat doen nadat ze eind vorig jaar werden betrapt op een lockdownfeestje. In het woonzorgcentrum spraken de spelers met enkele ex-COVID patiënten én hielpen ze mee met het opdienen van het avondmaal.

---------------------

In 2020 zijn er in de stad Brugge 360 huwelijken voltrokken. Dat is een opvallend sterke daling in vergelijking met 2019, toen er 462 koppels elkaar het jawoord gaven. De voor de hand liggende verklaring is uiteraard de uitbraak van het coronavirus. Heel wat huwelijken uit het voorjaar en het najaar werden dan naar een latere datum verplaatst. Op geen enkel moment werden huwelijken door de stad tegengehouden, maar het aantal aanwezigen werd uiteraard wel sterk beperkt door de coronamaatregelen.

---------------

Op het kruispunt van de Industrielaan en het Vliegplein in Maldegem gebeurde gisteren een verkeersongeval. Omstreeks 17 uur kwam het er tot een aanrijding tussen een personenwagen en een bromfiets. De bromfietser, een 54- jarige man uit Eeklo, reed in de Industrielaan in de richting van de N9. Op het kruispunt met het Vliegplein kwam het tot een aanrijding.

--------------------

Gisteren was het een bijzondere dag voor de bewoners van woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter. Zij werden als eerste rusthuis in Oost-Vlaanderen ingespoten met het coronavaccin. Het was voor 1 bewoonster waarvan het ook haar 100ste verjaardag was extra feestelijk. Nu is de regeling nog steeds zo dat elke bewoner twee vaccins krijgt zegt directeur van de Veilige Have Nancy Sturtewagen: ***** Vandaag zijn de andere woonzorgcentra in Oost-Vlaanderen aan de beurt voor de inenting tegen corona.

-------------

Het lichtkunstfestival Light Art heeft de voorbije weken 150.00 bezoekers richting Knokke-Heist gelokt. Ondanks de coronamaatregelen waren er dat ruim 10.000 méér dan een jaar eerder. Schepen van Toerisme Anthony Wittesaele zegt dat dit nooit voor drukteproblemen zorgde. Het bestuur van Knokke Heist had er alles aan gedaan om geen volkstoeloop te krijgen.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws