Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 5 januari 2021

gepost 4 years ago, op maandag, 4 januari 2021 door Crew

De gemeente Maldegem moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Tijs Van Vynckt verlaat op 1 februari de organisatie. Het schepencollege van Maldegem wou dat de algemeen directeur een ander personeelsbeleid zou voeren, maar deed dat volgens burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) te weinig.

---------------------

De Nederlandse supermarktketen Jumbo wil in 2021 een vestiging openen in Zedelgem. De supermarkt komt langs de Torhoutsesteenweg waar een nieuw winkel- en recreatiecentrum gepland staat op de voormalige Flandria-site. Het Nederlandse supermarktconcern wil zijn aanwezigheid in België dit jaar meer dan verdubbelen. Jumbo heeft momenteel acht winkels in ons land en daar zou er in 2021 een tiental moeten bijkomen, waaronder dus in Zedelgem.

-------------------------

Gisteren op de eerste dag van de solden heeft dat in Brugge allesbehalve een overrompeling teweeggebracht. De winkelstraten oogden de hele dag leeg en de druktebarometer bleef groen. Mocht ook deze koopjesperiode een flop worden dan is dit al de tweede tegenslag op een rij voor de handelaars. Bij Unizo Brugge bevestigen ze de kalme start.

----------------

De scholen van GO! Scholengroep Meetjesland, het Gemeenschapsonderwijs Meetjesland, hebben vorig jaar ruim 400 duizend euro geïnvesteerd in betere schoolinfrastructuur. Voor dat bedrag werden de daken vernieuwd en geïsoleerd in de scholen in Zelzate, Ertvelde en Maldegem. Er werden elektriciteitswerken uitgevoerd in de scholen in Eeklo, Evergem en Zelzate.

----------------

De coronavaccins zijn gisteren onder politiebegeleiding toegekomen in de West-Vlaamse ziekenhuizen. De eerste arriveerden in AZ Sint-Jan in Brugge. De vaccins werden meteen in de speciaal aangekochte diepvriezers gestoken bij -75 graden. De vaccins zijn bedoeld voor rusthuisbewoners in de regio. Morgen, woensdag starten in principe de inentingen. In totaal leverde Pfizer-BioNTech 1.560 flesjes af. Daarmee kunnen zo'n 7.800 mensen gevaccineerd worden.

-------------------------------

De Toevlucht in Aalter, die onder andere instaat voor voedselbedeling aan kansarme gezinnen, kreeg de voorbije maanden 222 Aalterbonnen cadeau. Elke Aalternaar kreeg vorige zomer van de gemeente een Aalterbon van 25 euro cadeau, om de coronacrisis te verzachten. Inwoners die dat cadeautje niet dachten nodig te hebben, konden hun Aalterbon schenken aan de vzw De Toevlucht.

-------------------

Door de Brexit is het mogelijk dat er tegen het einde van de week in Zeebrugge problemen zullen zijn met aanschuivende vrachtwagens.

De Brugse politie is voor het havengebied van Zeebrugge op alle scenario’s voorbereid. Een handelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk is geen garantie dat de oversteek vlot zal verlopen. Daarom zijn er verscheidene mogelijkheden uitgewerkt, ook het afsluiten van wegen.

------------

Elk jaar huldigen de cultuuradviesraad en het gemeentebestuur van Maldegem een of meerdere cultuurlaureaten. Dit jaar wordt de titel van Culturele Ambassadeur uitgereikt en die gaat naar de redactiegroep van het boek “Geschiedenis van Maldegem. Je hoort hoofdauteur Hugo Notteboom: ****** De auteurs worden geprezen voor hun inzet en deskundigheid bij de opmaak van het boek: de geschiedenis van Maldegem.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws