Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 4 januari 2021

gepost 3 years ago, op zondag, 3 januari 2021 door Crew

In de nieuwjaars-boodschap bedankte de burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde alle inwoners die zich in het special jaar 2020 hebben ingezet.***** De stad Eeklo zal ook in 2021 blijven investeren **** aldus de burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde in zijn nieuwsjaarsboodschap

---------

De Brexit zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor het Drongengoed in Ursel, zo meent Natuurpunt. Vooral nu het vliegveld van Ursel werd uitgekozen als noodparking voor vrachtwagens om chauffeurs op te vangen die in lange files terecht kunnen komen. De noodparking is schadelijk voor de natuur. Het Drongengoed, inclusief het vliegveld, is aangeduid als een prioritair natuurgebied in het kader van de Europese Habitatrichtlijn. Dit betekent dat er enkel activiteiten toegelaten zijn die de natuurdoelstellingen voor het gebied niet hinderen.

-----------------

Op de eerste koopzondag van het jaar was het gisteren bijzonder kalm in de Brugse winkelstraten in vergelijking met andere jaren. Veel mensen wachten wellicht de start van de solden af, die door het coronavirus naar vandaag verplaatst werd. Burgemeester Dirk De fauw denkt dat het volgend weekend mogelijk drukker wordt.

----------------

Het AZ Sint-Lucas in Brugge gaat nog een week langer op slot nog tot 10 januri kan er niemand op bezoek. De maatregel werd kort voor kerst in het leven geroepen om een opflakkering van het coronavirus de baas te kunnen. De corona-afdeling met 29 patiënten lag bomvol en er lagen 5 mensen met corona op de dienst intensieve zorg. De voorbije weken gingen meerdere zorginstellingen in ons land in lockdown.

-----------------

De gemeente Aalter is op de hoogte dat het sluipverkeer toeneemt in de Biezenveldstraat. Meer hoor je daarover van Schepen openbare werken Patrick Hoste ****

Niet alleen de Biezenveldstraat maar ook de Tieltsteenweg in Aalter is bijzonder druk zegt schepen Hoste: **** De gemeente zal dit verder opvolgen dus met het agentschap wegen en verkeer.

----------------

Er worden al 146 kinderen in de gemeente Maldegem financieel geadopteerd bij het project AanZet. Bij de start van het schooljaar in september lanceerde Maldegem een uniek project om jongeren financieel te adopteren, en hen zo ‘een AanZet’ te geven voor een betere toekomst. Jongeren ontvangen 300 euro, dat budget gaat naar schoolkosten, noodzakelijke kledij, en andere essentiële kosten voor de ontwikkeling van een kind onder de 16 jaar.

------------------------------

Eeklo wil zoveel mogelijk kerstbomen een nieuw leven geven in samenwerking met Pro Natura, De Kringloopwinkel en IVM. De geselecteerde bomen worden herplant op eigen terreinen en krijgen de nodige zorg gedurende het jaar. Nadien worden ze terug aangeboden via de Kringloopwinkel. De inzamelmomenten voor de kerstboom met wortel vinden plaats op woensdag 13 januari in Eeklo.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws