Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 5 mei 2021

gepost 1 month ago, op woensdag, 5 mei 2021 door Crew

De man die zondagochtend overleed op de E40 in Aalter was de 23 jarige Thomas Van den Bremt. Hij stak de snelweg over, maar werd jammerlijk gegrepen door een voertuig. De jongeman, die opgegroeide in Wondelgem, was op slag gestorven. Thomas Van den Bremt in opleiding als elektricien,was ook lid bij de jeugdbeweging Chiro Heilig Hart in Sint-Amandsberg.

---------------------

De stad Eeklo zet een coronastudie op en wil zo te weten komen hoe de inwoners zich voelen in deze coronatijden. De deelname aan deze coronastudie is volledig anoniem. Het resultaat moet nog voor de zomer bekend zijn en dat gaat de stad gebruiken om het beleid af te stemmen op wat in Eeklo nodig is. Je kan deelnemen tot en met 17 mei op www.eeklo.be/coronastudie.

----------------

Aan de Verversdijk in Brugge dreigde dinsdagmiddag het Triënnale-kunstwerk van de Amerikaanse kunstenares Amanda Browder in de reien te vallen. Het kunstwerk pakt de gevel van het Europacollege in en is een lappendoek, die bestaat uit stukjes stof die de kunstenares samen met Bruggelingen verzamelde. Door de felle windstoten is het kunstwerk ook op diverse plaatsen gescheurd. Vooraan is de scheur al meer dan een meter lang.

----------------

Studenten die in Aalter op zoek zijn naar een rustige studeerplek, kunnen opnieuw terecht in het nieuwe kunstencentrum ArtA’A aan het Stationsplein. Heel de maand mei en juni kunnen studenten daar in groep en in stilte studeren. Reserveren is verplicht en kan aan de balie van ArtA’A, via www.aalter.be/blok-at-artaa,

---------------------

Op de E40 in Sint-Andries is dinsdagnamiddag een trucker met z'n vrachtwagen in de gracht gereden. Het slachtoffer reed even na 16 uur in de richting van het binnenland, toen hij ter hoogte van Sint-Andries de controle over het stuur van z’n vrachtwagen verloor. Volgens de eerste berichten werd de man onwel en raakte hij daardoor van de snelweg af.

-----------------

Ona De Waele en haar broer Tibo uit Eeklo hebben met hun online event 8.000 euro ingezameld voor Kom op tegen Kanker. Ona De Waele (19) vecht tegen kanker en daar maakte haar broer Tibo de documentaire ‘Niks Vanzelfsprekend’ over. Die ging in première tijdens een online show van de filmschool Narafi, waar Tibo school loopt. “Dat event heeft 8.000 euro opgeleverd voor Kom op tegen Kanker”

-------------

De heraanleg van de N49 tussen het kruispunt Vaartstraat in Kaprijke en de viaduct Stroomstraat in Assenede werd gisteren afgerond. Over een afstand van 4,5 kilometer werd de rijweg vernieuwd. De werken moesten eigenlijk vorig jaar al gebeurd zijn, maar werden toen verschillende keren uitgesteld. Woensdag en donderdag zijn er nog kleine werken aan het wegdek, maar daarvoor moet maar één rijstrook afgesloten worden.

-----------------

Boudewijn Seapark gaat - na zeven maanden sluiting - zaterdag open voor bezoekers. Er vinden in het buitentheater ook weer voorstellingen met zeeleeuwen en zeehonden plaats. Het dolfinarium en Bobo’s Indoor speeltuin blijven evenwel dicht. Na de eerste lockdown volgden er voor Boudewijn Seapark en andere attractieparken een lange tweede sluiting. Wie het attractiepark wil bezoeken, zal dat in mei kunnen aan gereduceerde tarieven. Er geldt 10 euro korting.

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws