Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 4 mei 2021

gepost 1 year ago, op maandag, 3 mei 2021 door Crew

Aran en Florian zijn terug thuis. Sinds enkele dagen waren de jongemannen, beiden zestien jaar, niet meer gezien. Politie Maldegem startte samen met het parket een onderzoek. Het tweetal vluchtte vorige week weg uit Maldegem, maar belden uiteindelijk zelf naar hun ouders vanuit Lyon. De jongemannen werden bij hun thuiskomst nog verhoord door politie Maldegem.

---------------------

Er werd voor 527.000 euro geïnvesteerd in het nieuwe mini-golf terrein in Eeklo met 18 holes”, zegt schepen Marc Windey (SMS). ***** De minigolf in Eeklo is elke dag open. Een inwoner van Eeklo betaalt 3 euro voor een spel, een niet-Eeklonaar betaalt 3,50 euro. Alle info via www.eeklo.be/sport.

-------------------

Op elke rotonde en aan de gemeentelijke gebouwen in Beernem wapperen sinds een paar dagen vlaggen met het nieuwe logo van de gemeente. Het nieuwe logo zal de herkenbaarheid van Beernem verder verhogen en de visuele identiteit van de gemeente versterken. De B van Beernem springt meteen in het oog. Wie goed kijkt, ziet in de B zelfs de beer van Beernem.

----------------

Wandelclub Aalter lanceert een nieuwe coronawandeling, en kiest deze keer voor deelgemeente Ursel als uitvalsbasis. Tot zondag 16 mei is de wandeling aangeduid met pijlen. De wandeling heet ‘Door het land van Pierlala. Van aan zaal Katerhoek in de IJzeren Hand in Ursel kan je een wandeling van zes of twaalf kilometer maken.

---------------

De terrassen op de Markt van Eeklo worden tegen zaterdag uitgebreid, en dus moet de wekelijkse donderdagmarkt opnieuw wat schuiven. Er is rekening gehouden met de uitbreiding van de terrassen van de horecazaken gelegen in de marktzone, en met de zichtbaarheid van de lokale handelaars. Deze opstelling is van toepassing tot en met eind september.

------------

De inwoners van het Meetjesland kunnen terug minigolf spelen. Aan het Sportpark van Eeklo is het nieuwe terrein geopend. Je hoort Voorzitter Dierk Martens van De Koninklijke Minigolfclub Eeklo die de stadsdiensten bedankt ***** De mini-golf club met 70 leden is dus fier op hun nieuw terrein aan het Sportpark van Eeklo.

-----------------

Maldegem is in de ban van een nieuwe boom met opvallende verlichting, op het kruispunt van de Aalterbaan met de N44. In de boom hangen blauw, rood en groene neoncirkels. Burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) wil er momenteel niet veel over kwijt. De gemeente laat enkel weten dat daar onlangs effectief een boom geplant werd, en wil binnenkort duidelijk maken wat de bedoeling is.

------------------------

De grote wegenwerken in de Katelijnestraat in Brugge naderen hun volledige voltooiing. Het grootste gedeelte van de straat is terug toegankelijk. De Arsenaal- en de Katelijnestraat in Brugge kregen nieuwe nutsleidingen en rioleringen. Alle wegbedekkingen steken in een nieuw kleedje. De werken zijn midden augustus 2019 gestart en naderen nu toch het einde.

--------


  • Bron: Het Laatste Nieuws