Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 3 mei 2021

gepost 1 week ago, op zondag, 2 mei 2021 door Crew

De vier vaccinatiecentra voor de inwoners van het Meetjesland hebben al meer dan 40.000 vaccins toegediend. “Meer dan 93 procent van de Meetjeslandse 65-plussers heeft ondertussen minstens één prik gekregen. De volledige volwassen bevolking in het Meetjesland, is voor ongeveer 37 procent ingeënt. Deze week krijgen de vaccinatiecentra in Sijsele, Aalter, Lievegem en Evergem samen 12.000 vaccins.

-----------

Een 23-jarige man uit Aalter is zondagmorgen om het leven gekomen op de E40 richting kust. De jongeman had zijn auto met pech aan de kant gezet en was te voet verdergegaan. Hij werd even na 4 uur op de snelweg aangereden door een auto en overleed ter plaatse. De politie heeft de inzittenden van de aanrijdende auto in shock weggebracht. Er is een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden te onderzoeken.

-------------------------

Het recyclagepark in Aalter is open maar er wordt gewerkt met een afspraken-systeem. Raadslid voor Vlaams belang in Aalter Paul Beheydt vraagt zich af waarom dat reservatiesysteem er nog steeds is: **** u3 Burgemeester Pieter De Crem zegt dat vele inwoners van Aalter een voorstander zijn van het werken op afspraak.

---------------------

De supporters van Club Brugge hebben een kleine vuilnisbelt achtergelaten na hun doortocht op de Gistelstesteenweg. De supporters gaven de spelersbus van Brugge een warm onthaal, maar lieten daarbij dus heel wat afval achter. Honderden vuurpijlen, blikjes bier en andere attributen bleven op de rijbaan liggen. Toen de supporters vertrokken, was het vuilnis pas echt zichtbaar. De brandweer werd zelfs opgeroepen om het wegdek te reinigen. Club Brugge speelde 2-2 tegen Anderlecht.

---------------------

Op de Middelweg in Aalter verloor een chauffeur zaterdagavond de controle over zijn stuur en belandde op een duiker van de gracht. De wagen raakte zwaar beschadigd. De chauffeur, die lichtgewond was, had enkele uren voor het ongeval zijn rijbewijs moeten inleveren na een positieve ademtest. De man negeerde dus het rijverbod. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken.

------------------

Reservelijsten worden niet in elk vaccinatiecentrum aangelegd. De vaccinatiecentra die er gebruiken van maken leggen twee lijsten aan, zo ook in Aalter zegt burgemeester Pieter De Crem: ****u2 Prioriteit bij de vaccinatie zijn de zorgverstrekkers voor dierenartsen is nog geen akkoord bereikt tot versnelde vaccinatie: *****

-------------------

Burgemeester van Brugge Drik De fauw las graag de boeken van de pas overleden schrijver Pieter Aspe. Er wordt een rouwregister in het stadhuis gelegd. Vanaf maandag 3 mei om 16 uur zal iedereen die dat wil er zijn of haar gedachten kunnen neerpennen.

-------------

De werken aan de rotonde aan het oprittencomplex E40 in Aalter zitten enkele weken voor op schema. Afgelopen zaterdag de 1ste mei werd de rotonde van de Tieltsesteenweg (N37) in Aalter weer opengesteld worden voor het verkeer. Enkel de bypass blijft nog dicht, maar dat zorgt amper voor verkeershinder. Eind mei zijn de werken volledig afgerond.

----------------

Niet alleen in Middelkerke nemen voorbijgangers sinds zaterdag plaats aan tafels en stoelen op het openbaar domein. Ook in Zeebrugge is dat al enkele weken mogelijk: er staan liefst 80 picknickbanken opgesteld. Er staan 50 picknickbanken op de Zeedijk en 30 banken in het zand.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws