Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 30 april 2021

gepost 2 weeks ago, op donderdag, 29 april 2021 door Crew

Het coronajaar 2020 zorgt voor de stad Eeklo voor een pak minder parkeerinkomsten. Door de maatregelen gaat het om 300.000 euro minder. In plaats van ruim 900.000 euro, bedroegen de inkomsten in 2020 - 600.000 euro. De verminderde inkomsten komen door het verkleinen van de betalende zone en omdat je met een blauwe schijf vier uren gratis mag parkeren in plaats van drie uren.

----------------

Een 44-jarige man uit Beernem riskeert een celstraf voor de oplichting van verschillende voetbalclubs en een autogarage. KV Oostende is het grootste slachtoffer en vraagt een schadevergoeding van 100.000 euro. De veertiger uit Beernem startte in 2016 een samenwerking met KV Oostende om sponsorpakketten te verkopen. Via valse facturen troggelde hij de hoofdsponsor 84.000 euro af.

---------------

Vijf Brugse scholen krijgen elk 10.000 euro om hun speelplaats te vergroenen. Ze reageerden op een oproep van de stad. Het bestuur van Brugge wil beton, tegels of verharding inruilen voor een meer natuurlijke en avontuurlijke speelruimte om meer groene, bio-diverse en avontuurlijke ruimte te geven aan kinderen”, zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis (Vooruit). In totaal dienden achttien scholen een project in, maar er is maar geld voor vijf.

--------------

De Boerenmarkt in Aalter gaat op 1 mei gewoon door”, zeggen de organisatoren. Wie op zaterdag 1 mei verse groenten en fruit wil inslaan, kan naar de wekelijkse Boerenmarkt in Aalter. Omdat 1 mei de Dag van de Arbeid is, en dus een wettelijke feestdag is kunnen mensen twijfelen of de Boerenmarkt op de Aard van Aalter wel zal doorgaan. Iedereen is op deze vrije dag welkom van 13.30 tot 16 uur.

----------------

Brugge is het idee genegen om gemeenschapsdienst op te leggen aan sluikstorters. Vandaag volstaat het om een GAS-boete te betalen als je betrapt wordt, maar dat heeft weinig effect. Het idee komt van raadslid Pol Van Den Driessche. Meer dan zeventig procent stopt na de opgelegde gemeenschapsdienst dan met sluikstorten, zo blijkt in andere steden.

-----------------

Tijdens een overlastactie van politiezone Meetjesland Centrum werden woensdag 27 personen gecontroleerd. In Eeklo werd ook een dief op heterdaad betrapt. Hij probeerde nog weg te vluchten, maar de politie kon hem inrekenen. Er werden tevens twee pv’s opgesteld voor illegaal bezit van verboden wapens.

------------------

Het vakblad Zorg Magazine reikte donderdagavond al voor de achtste keer tien awards uit aan zorgorganisaties en persoonlijkheden die het zorglandschap naar een hoger niveau tillen. Het streekziekenhuis AZ Alma uit Eeklo won de felbegeerde prijs van ‘Ziekenhuis van het jaar’. Zorgbedrijf Meetjesland is de beste ‘Zorgwerkgever van het jaar’.

--------------------

Natuurpunt Oostkamp organiseert op zondag 9 mei een wandeling door het kanaallandschap tussen Oostkamp en Beernem, de zogenaamde Vallei van de Zuidleie. Zowel voor gezinnen als voor geoefende wandelaars werd een coronaproof traject uitgestippeld. Inschrijven kan via het mail adres [email protected]

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws