Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 6 mei 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 6 mei 2021 door Crew

Op vrijdag 7 mei mogen 754 inwoners van Aalter zich aanmelden in het vaccinatiecentrum om hun prik tegen Covid-19 te krijgen. Maar een door een fout in het nationaal computersysteem werden online nog eens evenveel mensen extra uitgenodigd. De teveel uitgenodigde inwoners uit Aalter kunnen niet op 7 mei komen, maar kunnen wel allemaal ten laatste op 21 mei hun prik komen halen.

----------------------

Een 34-jarige vrouw uit Damme is woensdagmorgen lichtgewond geraakt bij een botsing in de Sijselestraat in Oedelem. Ze werd aangereden ter hoogte van een wegversmalling. Een 28-jarige man uit Damme reed even voor 8 uur in de richting van Oedelem, toen hij aan de wegversmalling in kwestie inreed op een stilstaande bestelwagen. De bestuurster, een 34-jarige vrouw uit Damme, liep volgens de politie Het Houtsche lichte verwondingen op bij de klap.

---------------

Het mysterie van de kunstige boom aan het kruispunt van de N44 met de Aalterbaan is onthuld. Het blijkt een ‘Vrijheidsboom’ te zijn die de vooruitgang van de vaccinaties in Maldegem in beeld moet brengen. De boom is een ‘Vrijheidsboom’ die bereidheid tot vaccinatie en het perspectief op beterschap in de gemeente Maldegem visualiseert.

-------------------

Het ritmisch hoevegetrappel van de Brugse koetspaarden klinkt weer op de kasseien. Na meer dan een halfjaar verschijnen de dieren opnieuw in het straatbeeld, een opluchting voor koetsiers én bezoekers. “Met nieuwe hoefijzers, een vaccinatie én een ‘fit to work’-attest van de dierenarts, zijn de koetspaarden in Brugge er klaar voor.

--------------------

Sectorvereniging UNIZO Brugge pleit ervoor om de mondmaskerplicht in de historische binnenstad af te schaffen. Steden en gemeentes kregen de bevoegdheid om op lokaal niveau te beslissen op welke plaatsen en tijdstippen mondmaskers wel verplicht zijn. In Brugge geldt er evenwel nog steeds een mondmaskerplicht in het centrum van de stad, in de stationsomgeving en in de omgeving van het Jan Breydelstadion.

-------------

Aalter kan al voor het tweede jaar op rij geen gastgemeente zijn voor de ‘1.000 kilometer tegen kanker’, maar er is toch een coronaproof alternatief. Kom op tegen Kanker brengt de ‘1.000 kilometer’ van maandag 10 mei tot zondag 16 mei naar heel Vlaanderen. “Sportievelingen fietsen in hun eigen bubbel één of meerdere fietslussen van elk 125 kilometer. Inschrijven kan via www.de1000km.be.

-----------------

Zaterdag 8 mei opent het nieuwe skatepark aan het Sportpark van Eeklo. De nieuwe minigolf werd afgelopen weekend al geopend. De skaters hebben de voorbije maanden mogen meebouwen aan de plannen. Tijdens het openingsweekend van 8 en 9 mei is het wel noodzakelijk om een plaatsje te reserveren. De uitbouw van de minigolf, het skatepark en de nieuwe speeltuin ernaast is voor de stad Eeklo een investering van een miljoen euro.

-------------------

De padelhype breekt nu ook definitief door in onze regio. Om het exploderend aantal leden de kans te bieden de sport te beoefenen, start de Knesselaarse club TC Ludoviek met de aanleg van nog eens drie terreinen. Ook in Aalter-centrum komen er vier.

De sport, een mengeling van squash en tennis, is bijzonder populair geworden.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws