Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 5 juni 2024

gepost 2 weeks ago, op dinsdag, 4 juni 2024 door Crew


Aalter telt af naar 17 juni om vanaf dan de Rode Duivels naar een Europese titel te schreeuwen. Tijdens het WK in Qatar in 2022 stond er geen groot scherm in Aalter, maar dit keer zijn de organisatoren van Peetjes Droom er wel weer. Met een festivalterrein van 4.000 vierkante meter. Peetjes Droom mag opnieuw de speelplaats van Emmaüs secundaire school gebruiken en zal die omvormen tot een echt festivalterrein.

—-------------------------------------

Maldegem zorgt eind deze maand voor een EK-dorp op de Markt. Alle wedstrijden van de Rode Duivels zie je gratis op groot scherm. “De eerste drie wedstrijden zijn al gekend, maar hopelijk kunnen we doorgaan tot de finale op 14 juli”, zegt schepen Peter T. Van Hecke.

—------------------------------------

Politiezone Meetjesland kon 2 geiten ternauwernood redden van een sluikslachting. De dieren werden in beslag genomen. De politie vraagt op dierenmishandeling of -verwaarlozing steeds te melden.

—---------------------------------

De Schoolhoeve van College ten Doorn in Eeklo wordt omgevormd tot een agro-ecologisch veebedrijf. College ten Doorn wil inspelen op de veranderingen in de landbouwsector. Naast landbouw- en dierrichtingen biedt College ten Doorn als enige Meetjeslandse school ook meerdere tuinbouwrichtingen aan.

—------------------------------------

Het dorp Ursel (Aalter) viert komend weekend kermis. De kermis start op vrijdag 7 juni vanaf 18 uur met kinderanimatie en muziek op het dorpsplein. Zaterdag 8 juni is er de Urselse Classic Tour. Zondag is er van 9 tot 17 uur rommelmarkt in de centrumstraten. —-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws