Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 4 juni 2024

gepost 2 weeks ago, op dinsdag, 4 juni 2024 door Crew

Twee jaar geleden werd Geraardsbergen gekozen als Oost-Vlaamse locatie voor een nieuwe legerkazerne, maar die keuze is ondertussen omstreden en zeer onzeker. Er wordt nu terug gedacht aan een grote legerkazerne in het Drongengoed in Ursel, op de grens van Aalter en Maldegem. “Wij moeten ons dossier niet opnieuw indienen, want het is nooit van tafel geweest”, stelt burgemeester De Crem.

—---------------------------------

65 voertuigen zijn uitgebreid gecontroleerd tijdens de Goliath-actie in Kaprijke, Sint-Laureins en Eeklo. Met die verkeersactie wil de politie gericht misdadigers opsporen door verdachte voertuigen langs de kant te zetten. Eén persoon had een wapen op zak.

—-----------------------------

De Lijn past vanaf 1 september opnieuw de busuren aan, zodat de leerlingen in de verschillende secundaire scholen in Eeklo toch op tijd op school geraken. In maart werd duidelijk dat het nieuwe vervoersplan van De Lijn voor problemen zorgt in de scholen in Eeklo. Meer dan 300 leerlingen kwamen te laat op school, vooral in het College ten Doorn.

—---------------------------------

Gemeenteraadslid Jonas Deilgat (32) van Groen heeft er in Eeklo zijn laatste gemeenteraad opzitten. Deilgat verhuist uit Eeklo en moet zijn zitje in de gemeenteraad dus afstaan. Eind deze maand zal Groen-voorzitter Fleur Foré (42) zijn plaats in de gemeenteraad innemen.

—---------------------------------

Cultuurcentrum Den Hoogen Pad Maldegem start op donderdag 6 juni met de voorverkoop van de tickets voor het nieuwe theaterseizoen. Den Hoogen Pad haalt weer een pak bekende namen naar Maldegem. Het hele overzicht vind je op www.maldegem.be/cc-den-hoogen-pad.

—--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws