Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 3 juni 2024

gepost 2 weeks ago, op zondag, 2 juni 2024 door Crew

Eeklo krijgt voor het eerst een feestburgemeester. Het voorstel van Kristof Hebbrecht (N-VA) werd verrassend goedgekeurd door een wisselmeerderheid. Alleen: wie die feestburgemeester moet worden, wat zijn of haar taak zal zijn, en vooral wie die zal kiezen, is nog zeer onduidelijk.

—-------------------------------

De gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 komen eraan. Tijd voor een eerste round-up in Eeklo. Begin juni is het duidelijk dat het in de hoofdstad van het Meetjesland een spannende burgemeestersstrijd wordt. Voor de gemeenteraadsverkiezingen is er stemrecht is en geen stemplicht.

—--------------------------------

De Academie van Aalter bestaat vijftig jaar en gaat dat het hele komende schooljaar vieren. Momenteel wordt het feestprogramma uitgewerkt.

—----------------------------------

De tien pilaren van de Sint-Corneliuskerk in Aalter zijn ingepakt met kunst en vormen zo een tijdelijk kunstproject. Het werk komt van kunstenaar Paul De Doncker en kadert in het hommageproject aan wijlen kunstenaar Antoon De Clerck. De kerken in Aalter zijn open kerken, en zijn dus elke dag open voor bezoekers.

—-------------------------------------

Rotary Club Aalter organiseert na de zomer een nieuw event in Aalter: de eerste Fun Industry Run wordt gehouden op 29 september. De run komt er in de plaats van het tweejaarlijks festivalconcert, omdat die organisatie te duur en intensief wordt.

—-----------------------------------------

Door een nationale stakingsactie van de socialistische vakbond ABVV zullen vandaag iets minder dan 6 op de 10 bussen van De Lijn uitrijden.

Algemeen zullen er minder bussen rijden in de steden dan op het platteland. Er is een alternatieve dienstregeling uitgewerkt, zegt De Lijn, zodat er geen diensten geschrapt moeten worden.

—----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws