Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 6 juni 2024

gepost 2 weeks ago, op woensdag, 5 juni 2024 door Crew

Een vrouw van 62 uit Assenede blijft drie maanden langer in de cel op verdenking van moord op haar man. De feiten speelden zich 9 maanden geleden af, in de nacht van 18 op 19 augustus. De vrouw bekende dat ze haar echtgenoot neerstak. Maar de precieze omstandigheden worden nog onderzocht.

—-----------------------------

De gemeente Aalter lanceert een nieuwe zomerzoektocht, die je tot 30 september gratis kan doen. De zoektocht is opgesplitst in acht verschillende zoektochten, één per deelkern. Info: www.aalter.be/zomerzoektocht.

—------------------------------------------

Gewezen AVS-gezicht Paul Verstraete (67) uit Eeklo trekt eind dit jaar een streep onder zijn politieke carrière. Na zijn job in de media koos hij in 2012 voor de lokale politiek. Eerst als ‘dooppeter’ en zelfs naambedenker bij SMS, daarna bij N-VA, en de laatste jaren onafhankelijk.

—----------------------------------

De kinderen van drie basisscholen uit Eeklo hebben bezoek gekregen van veldrijder Emiel Verstrynge uit Maldegem. De leerlingen van Freinetschool De kleine helden, GO! De Tandem en GO! Leefschool Het droomschip sprongen allemaal op de fiets en fietsten naar elkaars school.

—-------------------------------------------

De bibliotheek van Eeklo start met een bib-aan-huis voor mensen die mindermobiel zijn en zelf niet in de bibliotheek geraken. Dankzij de nieuwe gratis dienst kunnen mensen die wegens beperkte mobiliteit, ziekte of ouderdom niet zelf naar de bibliotheek kunnen gaan, voortaan hun boeken thuis geleverd krijgen.

—-------------------------------------

Toneelploeg Rederijkerskamer Knesselare (Aalter) gaat in première met de nieuwe voorstelling De Pruimelaarstraat. Opvallend: de voorstelling gebeurt in openlucht. Enkel bij regenweer wordt uitgeweken naar de Flabbaert. Op 7, 8, 12, 14 en 15 juni kan je gaan kijken naar het toneel.

—------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws