Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 5 juli 2023

gepost 8 months ago, op woensdag, 5 juli 2023 door Crew

Vlaams parlementslid Bart Van Hulle en gemeenteraadslid Eva Willems (Open Vld) roepen de Maldegemnaars op om protest in te dienen tegen het ruimtelijk beleidsplan van de provincie Oost-Vlaanderen. “Volgens dit plan kan meer dan 80 procent van de gemeente Maldegem zonevreemd worden

. —----------------------------------------

Zorgbedrijf Meetjesland heeft er een nieuw lid bij. OCMW Lievegem sluit zich bij de publieke organisatie aan. Zorgbedrijf Meetjesland is onder andere uitbater van woonzorgcentra. De gemeente Evergem, Deinze en Maldegem sloten zich eerder al aan.

—-----------------------------------------

De grote vakantie is gestart, maar het speelplein van Bellem (Aalter) is tijdelijk dicht. Het vellen van een aantal bomen kan niet gebeuren als het speelterrein open is zegt de gemeente Aalter, de veiligheid primeert.

—-------------------------------------------------

De gemeente Maldegem is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de archeologische vondstenverwerking van het Oud Schepenhuis en het Oud Stadhuis. Dit gaat van het wassen van menselijke resten tot het puzzelen met aardewerkfragmenten. Geïnteresseerden kunnen zich melden via www.maldegem.be/archeologie.

—-----------------------------------------

Aalter-Brug maakt zich op voor de jaarlijkse zomerkermis. Op vrijdag 7 juli start ’t Buurtwinkeltje om 19 uur met een happy hour. Vanaf 20 uur is er een Foute Party met prijzen voor de best verklede gasten.


  • Bron: Het Laatste Nieuws