Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 6 juli 2023

gepost 11 months ago, op donderdag, 6 juli 2023 door Crew

Op het kruispunt van Doorn en de Weststraat in Aalter is woensdagochtend een elektriciteitscabine gesneuveld, vermoedelijk na een aanrijding. Van de bestuurder is evenwel geen spoor. De omstandigheden waarin de cabine sneuvelde, worden onderzocht door de lokale politie.

—-----------------------------------------

De inwoners van de Sint-Jozef-buurt in Eeklo kunnen vanaf deze maand terecht bij de Meetjeslandse Straatambassadeurs. Met dit project wil men de noden van de buurt leren kennen.

—--------------------------------------------

Fotograaf en kunstenaar Paul Verhoestraete (71) uit Knesselare (Aalter) heeft een schilderij gemaakt van 5,5 meter breed en 2 meter hoog.

Op het schilderij staan allemaal muzikanten van de Koninklijke Muziekvereniging ‘Willen is Kunnen’ uit Knesselare, die dit jaar 135 jaar bestaat. Het schilderij is dit weekend te zien in de Drongengoedhoeve in Ursel.

—-------------------------------------------------

Het evenementenplein aan de Huysmanhoeve in Eeklo biedt opnieuw plaats aan picknickers. Op zondag 9 juli is iedereen welkom op het eerste gratis picknickconcert.

—------------------------------------------

Mountainbiker Francis Sevenoo (52) uit Eeklo heeft de Alps Epic gewonnen, een vijfdaagse mountainbikerace voor amateurs. Francis is echter niet aan zijn proefstuk toe wat betreft avontuurlijke, meerdaagse mountainbikeraces. Zo eindigde hij vorig jaar nog tweede in de Transalp.

+-----------------------------------------------

Op 6, 7 en 10 juli wordt de Cocquytstraat tussen de Vlamingstraat en de Zuidmoerstraat in Eeklo afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Vlamingstraat en Collegestraat.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws