Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 5 januari 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 5 januari 2022 door Crew

Een Cubaanse man en vrouw hebben een jaar cel gekregen voor een diefstal met geweld in een hotel in Brugge. De daders stonden in Frankrijk, Duitsland en Spanje al gekend voor gelijkaardige feiten. Camerabeelden maakten duidelijk dat de Cubanen in de ontbijtzaal in het Brugse hotel een handtas hadden gestolen van een Ierse toeriste.

—------------------------------------

Alle Gentse kinderen van 5 tot en met 11 jaar oud kunnen vanaf 15 januari hun eerste prik krijgen tegen het coronavirus in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo. Dat zal enkel in het weekend doorgaan en in een speciaal safarithema. Het vaccinatiecentrum van Flanders Expo heeft ondertussen alle 20.000 uitnodigingen voor de kinderen van 5 tot en met 11 jaar oud verstuurd.

—---------------------------------------------

Een zwemster uit het Meetjesland roept redders op om aandachtiger met hun werk bezig te zijn. 'De redders in de zwembaden van Eeklo en Ertvelde zijn niet aandachtig genoeg en zitten regelmatig op hun gsm te kijken', getuigt de zwemster anoniem voor de camera van AVS. Ze wil met haar getuigenis een signaal geven en wil dat de redders hun verantwoordelijkheid nemen.

—--------------------------------------

Groen vraagt de gemeente Aalter om een tandje bij te steken wat de beloofde wegenwerken en investeringen betreft. Aalter beloofde bij het begin van de legislatuur 77 miljoen euro aan investeringen. Mieke Schauvliege (Groen) becijferde dat nog maar 35 procent van de beloftes uitgevoerd is.

—--------------------------

Oedelem is sinds deze week een eyecatcher rijker. Na een inspirerend participatietraject met jonge lokale skaters, jeugdraad en buurtbewoners werd een gloednieuw betonnen skatepark gerealiseerd op sportpark Den Akker. De vraag naar een kwalitatief skatepark was groot. Dat bleek uit een inspraaktraject bij de jongeren in Beernem. Een officiële feestelijke opening volgt zaterdag 16 maart.

—----------------------------------------

Vanaf komend weekend kunnen kinderen vanaf vijf jaar voor een prikje terecht in de lokale vaccinatiecentra.Om de coronapandemie steviger het hoofd te bieden, worden voortaan ook kinderen vanaf vijf jaar gevaccineerd. Mits toestemming van de ouders uiteraard. In het Meetjesland kunnen zij daarvoor terecht in de vaccinatiecentra van Aalter, Ertvelde, Sijsele en Zomergem.

—--------------------------------------

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft samen met de Vlaamse Landmaatschappij 16 gebiedsgerichte projecten en 8 innovatieve projecten geselecteerd die de extreme droogte en wateroverlast in Vlaanderen een halt moeten toeroepen. De minister maakte hiervoor in totaal 15 miljoen vrij.

—-----------------------------

Vier Aalternaren gaan in juni deelnemen aan Expeditie Natuurpunt en willen met een fikse wandeling geld inzamelen voor het Ganzeveld in Aalter. Extra centen kunnen het Ganzeveld een nog mooiere toekomst geven. Je kan de vier inwoners uit Aalter steunen via www.expeditie.natuurpunt.be en doorklikken naar het team Goosebumps.

—-------------------------------------------

De ‘helden van de zorg’ van AZ Alma in Eeklo krijgen een leuk nieuwjaarsgeschenk. Voor alle artsen, medewerkers en vrijwilligers van het streekziekenhuis zijn er gratis cuberdons. Er werden maar liefst drie paletten cuberdons geleverd, die in 1.600 zakjes verdeeld werden. Een lekker geschenk, zodat ook bij aanvang van 2022 alle neuzen in dezelfde richting staan in AZ Alma.

—------------------------------------------------

De komende dagen en wegen wordt gewerkt op verschillende plaatsen in Maldegem. Er wordt plaatselijk verkeershinder verwacht. Van zaterdag 8 januari tot dinsdag 11 januari vernieuwt vzw Stoomcentrum de spoorwegovergang ter hoogte van Moerwege 2A. Tijdens de werken is de doorgang afgesloten en moet al het verkeer omrijden via de Striepe.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws