Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 4 januari 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 4 januari 2022 door Crew

In Oost-Vlaanderen zetten steeds meer politiekorpsen een project op om jongeren en politie meer te verbinden. Na Aalst en Gent stappen ook Denderleeuw en Haaltert in zo'n project. Bedoeling is om de spanning tussen de politie en de jongeren te doen verminderen.

—-------------------------------

De medewerkers van de stad Brugge zetten het nieuwe jaar in met nieuwe werkkledij. Het stadsbestuur kiest voor een eigentijdse, sportieve look. Met de nieuwe kledij zijn de personeelsleden nog beter herkenbaar voor de burger en helpen ze het positieve imago van de stad te versterken.

—-----------------------------------

Sinds 1 januari is Josse Verdegem uit Evergem de nieuwe schepen van onder meer Ruimtelijke Ordening, Milieu en Omgeving. Met zijn 24 jaar is hij ook meteen de jongste schepen van Oost-Vlaanderen. "De leeftijd is niet belangrijk zegt Josse Verdegem, hij wil vooral opvallen met een goed beleid.

—-----------------------------------

Uit verschillende gemeenten in het werkgebied van afvalverwerker IVM komen klachten over scheurende restafvalzakken. De restafvalzakken worden sinds eind vorig jaar met gerecycleerd plastic gemaakt. Toch is er momenteel geen sprake van een structureel probleem, klinkt het bij IVM.

—-----------------------------------

Tijdens de lockdown vond Marjolein Claeys uit Eeklo tijd om haar boek af te werken. Het is een fantasyboek voor jongvolwassenen en volwassenen geworden. Haar boek vertelt het verhaal van mensen op het eiland Nizara. Ze beschikken allemaal over speciale krachten tot ze een voor een beginnen te verdwijnen. Haar boek ‘De gekrachtigden van Nizara’ is te verkrijgen via bol.com, amazon of verschillende boekhandels.

—-----------------------------------

De eerste dagen van de wintersolden is in Brugge “gezellig druk” verlopen. De populairste parkings stonden net na de middag al goed vol, koopjesjagers waren er snel bij. Ook opvallend veel Nederlanders staken de grens over. De Nederlanders in de straten bleken vooral uit Zeeuws-Vlaanderen afkomstig. —-----------------------------

De traditionele nieuwjaarsreceptie voor de Bruggelingen – die dit jaar op zondag 9 januari 2022 zou plaatsvinden – gaat niet door. De stijgende besmettingscijfers en de daaraan gekoppelde coronamaatregelen zorgen ervoor dat er ook in Brugge geen nieuwjaarsreceptie kan worden georganiseerd. —-------------------------------

Het vaccinatiecentrum De Valkaart in Oostkamp heeft de uitnodigingen verstuurd voor de vaccinatie van kinderen van 5 tot en met 11 jaar die in Oostkamp en Beernem wonen. Op woensdag 12 januari komen de eersten aan de beurt. Oostkamp en Beernem tellen samen een kleine 3.000 kinderen in de leeftijdsgroep van 5 tot 12 jaar.

—-------------------------------

Het Belgische UFO-meldpunt kreeg het voorbije jaar opvallend minder meldingen binnen, zo'n 184 in totaal. 25 daarvan kwamen uit West-Vlaanderen. Mensen die een vreemd voorwerp zien vliegen, kunnen op de website van het UFO-meldpunt een formulier invullen. Veelal komen er meldingen binnen van een UFO wanneer er in de omgeving werken zijn met een kraan waar spots aanhangen.

—--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws