Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 3 januari 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 3 januari 2022 door Crew

De vier vaccinatiecentra voor de inwoners van het Meetjesland steken vanaf deze week een tandje bij. De kinderen van 5 tot 11 jaar komen vanaf deze week aan de beurt voor hun eerste prik, en zijn tegen eind februari gevaccineerd. Gemiddeld voor de tien gemeenten in het Meetjesland is 94,9 procent van alle te vaccineren burgers volledig gevaccineerd. Gemiddeld voor de regio heeft 95,7 procent van alle 12-plussers een eerste vaccin gekregen.

—---------------------------------------------

Terwijl Wachtebeke en Lochristi tegen 2024 voluit voor een fusie gaan, blijft de bindingsdrang in het Meetjesland eerder vaag. Burgemeester Franki Van de Moere (Samen) van Sint-Laureins heeft er een uitgesproken mening over. Hij is van mening dat de regio het Meetjesland gediend zou zijn met één grote fusiegemeente van 70.000 inwoners.

—--------------------------------------

Vanaf 10 januari starten de werken voor de heraanleg van de Pontweg in Aalter. De Pontweg is een zijstraat van de Brugstraat, en ook een van de oudste verkavelingen in Aalter. Het wegdek en de voetpaden gaan in het nieuw, en er komen wadi’s of buffervijvers die bij hevige regenbuien vollopen. Vanaf volgende week tot eind april staat de aanleg van de nieuwe riolering er gepland.

—---------------------------------------------------------

Enkele Blankenbergse vrienden duiken op deze maandag 3 januari de Noordzee in. De bedoeling was om er een eigen Nieuwjaarsduik van te maken. Alle Nieuwjaarsduiken zijn zowat afgelast door de coronamaatregelen.

—-----------------------------------

Het bestaande vaccinatiecentrum Sanapolis in Sijsele wordt uitgebreid en er komen twee testlijnen bij. Er kunnen 30 tot 40 covidtesten per uur worden afgenomen. Iedereen kan er terecht om snel en zonder afspraak een PCR test te laten afnemen. Het laboratorium van AZ Alma in Eeklo onderzoekt daarna de stalen.

—-----------------------------------

Een jonge motorrijder is zaterdag ingereden op een geparkeerd voertuig in de Noordstraat in Maldegem. De bestuurder werd zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder verloor met hoge snelheid de controle over het stuur. “Nadien heeft hij volgens getuigen een drie-tal auto’s geraakt, waarna hij tegen een geparkeerde auto botste.

—------------------------------

Terwijl op veel plaatsen het carnaval 2022 al geschrapt is, blijven ze er in Maldegem nog altijd in geloven. Voorlopig gaat alles door. Het weekend van 26 en 27 februari staat bij de Raad van Elf in Maldegem nog altijd in de agenda als het carnavalsweekend. Mocht de regering anders beslissen en de maatregelen verstrengen, dan past de Maldegemse carnavalsvereniging hun programma ook aan.

—-----------------------------------------------

Eeklo wil er alles aan doen om in 2022 officieel de titel van fietsstad binnen te halen. De veiligheid en comfort van fietsers krijgt extra aandacht. Eeklo wil extra geld aan de kant leggen om de fietsinfrastructuur in de stad te verbeteren. Vlaams minister Lydia Peeters voorziet veel geld voor steden die in fietsveiligheid willen investeren.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws