Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 31 december 2021

gepost 2 years ago, op donderdag, 30 december 2021 door Crew

Het is al een hele week druk in Brugge. Goed voor de handelaars en horeca, zeker omdat overlast uitblijft. Er zijn ook meer Nederlanders dan anders. Bij de hotels zien ze een lichte stijging van het aantal overnachtingen van Nederlanders, maar echt groot is het verschil met andere jaren niet.

—-----------------------------------------

De Scouts ’t Hoekske van Maria-Aalter mogen volgend jaar verhuizen, en krijgen van de gemeente Aalter een nieuw onderdak. De scouts hebben nu hun werking in de gemeentelijke ontmoetingszaal van Maria-Aalter, maar dat gebouw moeten ze delen met andere verenigingen. Binnenkort mogen ze verhuizen naar de oude schoolgebouwen in de Aalterstraat.

—-------------------------------

De nieuwe bestuursploeg van Eeklo wil het stadskantoor terug naar het centrum verhuizen. Daarvoor wordt maar liefst zes miljoen euro voorzien. Jaren geleden verhuisden de stadsdiensten van het historische stadhuis naar het stadskantoor in de Industrielaan. Waar dat stadskantoor moet komen, wordt momenteel onderzocht.

—--------------------------------------

De inwoners van Maldegem blijven goed gebruik maken van de drie publieke compostplaatsen. Die aan de Kuma lokte al 10.000 bezoekers. De publieke compostplaatsen zijn een oplossing voor wie thuis niet kan composteren, omdat je bijvoorbeeld op een appartement woont of geen tuin hebt. Er zijn ook compostplaatsen in het Sint-Annapark en aan school De Papaver in Adegem.

—----------------------------------------

De nieuwsredactie van Kix wenst u een veilige overgang van oud naar nieuw.

Almaar meer verenigingen in de provincie Oost-Vlaanderen doen een beroep op de Oost-Vlaamse Voedselbank. Het aantal organisaties dat er gaat aankloppen is het afgelopen jaar met 20 procent gestegen. Dat heeft wellicht alles te maken met de fel gestegen energieprijzen, zeggen ze bij de Voedselbank. Daardoor gaan mensen die op de rand van de armoede zitten sneller op zoek naar sociale verenigingen die hen kunnen helpen.

—----------------------------

Er komen in Aalter geen bewonerskaarten waarmee je langer dan drie uren mag parkeren op de centrumparkings. De parking rond het gemeentehuis is en blijft het alternatief voor mensen die langer dan drie uur willen parkeren. Op de andere parkings houdt Aalter vast aan de blauwe schijf, waarmee je drie uur gratis mag parkeren.

—-------------------------------------------

Op initiatief van Bedevaarten Bisdom Brugge vertrekken eind januari vijf vrachtwagens met hulpgoederen naar Trooz, één van de Waalse gemeenten die vorige zomer zwaar getroffen werden door de zondvloed. De goederen zijn afkomstig van 22 inzamelpunten uit de hele provincie West-Vlaanderen. In het sportcentrum in Trooz zullen alle hulpgoederen netjes uitgestald worden en zal een gratis markt worden georganiseerd.

—-----------------------------------------

De winkelstraten in Knokke-Heist worden voorlopig niet overrompeld door onze Noorderburen. De grote drukte, die Antwerpen wel kent, blijft voorlopig uit in de kuststad. "Er zijn wel wat Nederlanders, maar niet meer dan andere jaren tijdens de kerstvakantie. De eerste week van de kerstvakantie is altijd iets minder druk. Met de start van de solden volgende week, verwachten ze terug iets meer volk in de steden.

—-------------------------------

En tot zover het regionale nieuws voor 2021 hier bij KIX. Ook van ons op de nieuwsredactie wensen we jullie een goede start in 2022.


  • Bron: Het Laatste Nieuws