Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 30 december 2021

gepost 2 years ago, op donderdag, 30 december 2021 door Crew

In een liftschacht van een bijgebouw van Grand Hotel Casselberg in de Meestraat in hartje Brugge werd woensdagavond rond 17 uur rook opgemerkt.

Aanvankelijk was niet meteen duidelijk waar de rook vandaan kwam. Uiteindelijk bleek die afkomstig uit de liftschacht op het gelijkvloers van een bijgebouw dat eveneens meerdere gastenkamers herbergt. Preventief werden de aanwezige gasten van een drietal kamers geëvacueerd.

—-----------------------------

Zoals bekend heeft de Raad van State de sluiting van de cultuursector ongedaan gemaakt. Cultuurhuizen mogen dus opnieuw de deuren openen en in Aalter doen ze dat wel erg snel. Daar speelde gisteren al de dansvoorstelling Cogétama. De dansers zouden sowieso optreden, voor een livestream. Maar zodra het nieuws bekendgemaakt werd, besliste choreograaf Glen Lambrecht om de voorstelling alsnog voor een echt publiek te doen.

—------------------------------

Tijdens de jongste gemeenteraad in Eeklo werd een belasting op masten en pylonen van meer dan vijftien meter hoogte goedgekeurd. Vooral de eigenaars van windmolens zullen dit voelen. “De belasting bestond al enkele jaren, maar werd nooit geïnd.” De drieëntwintig windmolens op Eekloos grondgebied zullen de stadskas voortaan jaarlijks 2.500 euro per stuk opbrengen.

—---------------------------------------

Het MOP-team van de gemeente Maldegem heeft een nieuwe cargofiets. Deze fiets wordt ingezet om zwerfvuil en sluikstort te verzamelen. MOP staat voor Maldegem Ontzettend Proper en het maakt deel uit van de gemeenschapsdiensten van het OCMW. Het MOP-team beschikt over bakfietsen om zwerfvuil en sluikstort op te ruimen en sinds kort kregen de medewerkers dus een extra hulpmiddel.

—-------------------------------------

De cafés moeten dicht om 23 uur, een volksfeest op ‘t Zand in Brugge is er op oudejaar niet, evenmin een georganiseerd vuurwerkspektakel. Om eventuele overlast tegen te gaan en te controleren op de geldende coronamaatregelen bereidt de politie van Brugge zich voor op een drukke oudejaarsavond. —---------------------------------

Aalter heeft een vernieuwd station, maar er blijft één pijnpunt over. Er is geen rechtstreekse treinverbinding naar Antwerpen. Wie vanuit Aalter naar Antwerpen wil moet altijd overstappen in Gent, en is zo al snel anderhalf uur onderweg. Opnieuw een rechtstreekse treinverbinding krijgen tussen Aalter en Antwerpen wordt zeer moeilijk”, zegt burgemeester Pieter De Crem (CD&V). “Dat staat niet op de lijst van de NMBS.

—-------------------------------------------------

Een zware brand heeft dinsdagnacht een schuur vlakbij een woning volledig in de as gelegd langs de Dudzeelse Steenweg in Brugge. Gewonden vielen er niet. Het waren de bewoners zelf die omstreeks 3 uur de brand in de schuur, die dienst doet als polyvalente zaal, opmerkten. Op dat moment sloegen de vlammen al door het dak. De toegesnelde brandweer had de situatie snel onder controle, maar het bijgebouw is wel helemaal verloren.

—-----------------------------------

Nu de Raad van State stelt dat cinema’s en theaters toch open mogen blijven, zijn een aantal bioscopen alweer geopend. In Brugge kan je naar de film in de stadscinema Lumière.Genieten van film gebeurt op dezelfde manier als in de afgelopen maanden: Covid Safe Ticket is verplicht, het mondmasker blijft aan in de zalen, de zaalcapaciteit wordt verlaagd waardoor er voldoende afstand mogelijk is. Er is goede ventilatie en permanente CO2-metingen in alle bioscoopzalen.

—------------------------------------

Op het Belgisch Kampioenschap Wielrennen voor Nieuwelingen op de piste in Gent voegde Auke De Buysser uit Aalter een vierde en vijfde Belgische titel aan het mooie palmares toe. Auke De Buysser zei over haar overwinning, dat ze zichzelf had overtroffen.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws