Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 29 december 2021

gepost 2 years ago, op woensdag, 29 december 2021 door Crew

De provincie Oost-Vlaanderen maakte onlangs bekend dat het vijf Oost-Vlaamse gemeenten, waaronder Eeklo, ondersteuning zal geven om het probleem van de leegstand aan te pakken. Schepen Hilde Lampaert (N-VA) bruist ondertussen van de ideeën en ambities en zegt in de krant HLN dat de leegstand aanpakken in Eeklo een grote uitdaging is , maar net daarom zo boeiend is.

—--------------------------------

Een 45-jarige dief werd op heterdaad betrapt toen een jong meisje hem zag rijden op haar gestolen fiets aan het station van Aalter. Hij bekende bij de politie later nog enkele diefstallen en riskeert nu een celstraf van 15 maanden.

—-----------------------------------------------

De wielerwereld van Maldegem rouwt om Ronny De Meyere. Hij is overleden op 66-jarige leeftijd. Ronny De Meyere was voorzitter van WTC 2000 Adegem, en secretaris van Wielercel Maldegemse Jonge Krachten. De uitvaart wordt gehouden op donderdag 30 december in de aula van De Nachtzon in Maldegem.

—---------------------------------------

Vijf arts-specialisten in de anesthesie van het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo trainen volop om op 20 maart 2022 de ‘100 kilometer van Kom op tegen Kanker’ mee te lopen. De dokters doet dit niet alleen om de strijd tegen kanker te steunen, maar ook om een dichte collega in zijn strijd een hart onder de riem te steken.

—----------------------------------

De leerlingen van De Meidoorn in Eeklo maken van deze extra lange kerstvakantie gebruik om het goede doel te steunen. De leerkrachten van de school staken een fotozoektocht door Eeklo in elkaar. In een week tijd werden bijna 500 zoekkaarten verkocht aan 1 euro, wat ook meteen een mooie som geld oplevert voor het goede doel.

—----------------------------------------

Oudejaar nadert met rasse schreden. Naar jaarlijkse traditie wordt die avond al eens een vuurpijl afgeschoten. Gezien dat soms gepaard gaat met een verwondingen of brand, zijn er alsmaar meer gemeenten in Vlaanderen die hun beleid ten aanzien van vuurwerk herzien en dreigen met GAS-boetes voor wie vuurwerk afsteekt. Let dus op en ga na waar u nog vuurwerk mag afschieten tijdens oudejaarsnacht en waar niet?

—-----------------------------

Na drie jaar in de gemeenteraad zegt Annuska Van Hoorebeke (Open VLD) de lokale politiek vaarwel. De snelle groei van haar bedrijf AVH ADVIES eist te veel van haar aandacht op, waardoor haar beroepsactiviteiten en gezin niet meer combineerbaar zijn met de gemeentepolitiek. Ze wordt in de gemeenteraad van Maldegem opgevolgd door Cindy De Baets.

—--------------------------------------

Door de lockdown in Nederland zelf zijn heel wat Nederlanders momenteel op vakantie, uitstap of aan het shoppen in ons land. In de winkelstraten van de Vlaamse steden is opvallend veel Nederlands te horen en in heel wat steden zijn de hotels volgeboekt met Nederlandse gasten.

—----------------------------------------

In Gent mogen de winkels straks alle zondagen openblijven. De federale overheid heeft de Stad Gent officieel erkend als toeristisch centrum. Dat houdt vooral in dat handelaars niet langer verplicht zijn om hun winkels één dag per week te sluiten. De erkenning gaat begin 2022 in.

—----------------------------------------

De provinciale voetbalclubs uit Oost- en West-Vlaanderen reageren tevreden op de beslissing van Voetbal Vlaanderen om alle competitiematchen tot 28 januari uit te stellen. Alle andere wedstrijden, bijvoorbeeld in de jeugd- en reservereeksen, kunnen wel nog doorgaan. De beslissing geldt voor tweede amateur tot vierde provinciale.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws