Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 28 december 2021

gepost 2 years ago, op dinsdag, 28 december 2021 door Crew

De politie van Knokke-Heist zet tijdens de kerstvakantie extra agenten in om de eventuele toestroom van Nederlanders beter op te volgen. Door de lockdown in Nederland bestaat de kans dat er veel noorderburen naar Knokke afzakken. Daarom neemt de gemeente preventieve maatregelen.

—--------------------------------------

Bijna 250 buurtbewoners hebben de online bevraging van Aalternaar Elie Steyaert ingevuld over het afsluiten van de Oude Gentweg en het Kraenepoelpad. “Uit de inzendingen blijkt dat Aalternaren nog steeds heel wat negatieve impact ondervinden van de aanpassingen. —----------------------------------------

Benji Stappen van Frituur Yvonne aan het station in Aalter heeft maandag een hele dag frieten gebakken voor de kansarmen in de gemeente. Tijdens deze eindejaarsperiode wou Benje Stappen iets terugdoen voor de mensen. Het OCMW van Aalter selecteerde de mensen die een bon kregen om maandag gratis frietjes en een snack te komen halen. —-------------------------------------------

De zes voorstellingen van de dansproductie Cogétama in het auditorium van het Aalterse gemeentehuis tijdens de kerstvakantie zijn noodgedwongen geannuleerd tot grote spijt van de organisatie.

—------------------------------------------

De inwoners van het Meetjesland kunnen op een nieuwe website terecht met daarop alle informatie rond corona. Al die informatie wordt nu gebundeld op www.covidmeetjesland.be.

—------------------------------------

Op 22 december kregen enkele rechercheurs van de Brugse politie de opdracht drie huiszoekingen uit te voeren: in Brugge, Gent en Wetteren. De Brugse politie heeft daarbij twee drugsdealers in de boeien geslagen. Bij de huiszoekingen werden onder meer cocaïne, geld en luxegoederen aangetroffen.

—-------------------------------------

De stad en het OCMW Eeklo nemen maatregelen om mensen te helpen die in zogenaamde energiearmoede zitten, en hun energiefactuur niet kunnen betalen.

De eerste maatregel is een minimale levering van aardgas in de periode tot maart volgend jaar. Deze maatregel is voor inwoners van Eeklo met een aardgasbudgetmeter.

—-----------------------------------------

Vlaanderen heeft bekend gemaakt welke bijzondere woonprojecten uit Oost-en West-Vlaanderen subsidie krijgen. Het deed begin dit jaar een oproep naar vernieuwende of experimentele lokale woonprojecten. Daarvoor kondigde het aan dat het zo'n 900.000 euro kan vrijmaken.

—------------------------------------------

Kiwanis Eeklo-Meetjesland denkt in deze feestperiode aan de kwetsbare gezinnen en bezorgde hen een kerstmaaltijd aan huis. Kiwanis werkt voor de actie samen met Welzijnsschakels Maldegem. De kinderen van de kwetsbare gezinnen kregen ook nog gezelschapsspelen en andere educatieve en gezonde attenties.

—---------------------------------------------

De gemeente Beernem schonk 147 maaltijden aan volwassenen en kinderen die het sociaal of financieel moeilijk hebben. Covias en het Sociaal Huis bezorgden de gerechten aan huis. Door de huidige coronamaatregelen is het voor Covias niet mogelijk om hun jaarlijkse kerstmaaltijd te organiseren. Daarom deelden ze in Beernem net, zoals vorig jaar, kerstmaaltijden uit.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws